PUBLICITAT

Andbank, favorit per fer-se amb Inversis per uns 150 milions de euros

  • Avui, a les 18,00 hores, conclou el termini per licitar pel banc
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Una de les oficines d'Inversis a Espanya Foto: TONY LARA

L'entitat Andbank parteix com a favorita per adquirir Inversis amb una licitació pròxima als 150 milions d'euros, una quantitat que li permetrà fer-se amb el banc sempre que cap dels altres interessats presenti una oferta millor. I és aquí on sorgeixen els dubtes perquè, segons fonts financeres consultades per Efe, hi ha tres entitats disposades a presentar una oferta en ferm i dues d'elles podrien fer-ho de forma conjunta per prendre Inversis a Andbank. Avui, a les 18,00 hores, conclou el termini per licitar per Inversis, participada per Bankia, Sabadell, Indra, Cajamar, El Corte Inglés, Telefónica i Banca March, que tenen opció preferent per quedar-se amb el banc davant de la millor oferta dels postors.

Tot i això, després del llarg procés per vendre Inversis, pel qual es van interessar més d'una vintena d'entitats, és d'esperar que el banc canviï de mans. Fins a finals de maig, sempre segons les mateixes fonts, set entitats van estudiar l'opció de presentar ofertes no vinculants per Inversis: els andorrans Andbank i BPA, el nord-americà Bancorp, el brasiler Bradesco, les firmes de capital risc Alana Partners i Advent, i la plataforma portuguesa Orey Antunes.

Retirada / Finalment Bancorp, Bradesco i Advent es van retirar, mentre que les altres quatre entitats van remetre fins al 5 de juny ofertes sense compromís després de concloure el període de data room, en el qual van tenir accés a totes les dades d'Inversis.

En aquest moment, Andbank, que com altres entitats andorranes busca oportunitats a Espanya després del gir de la legislació del Principat, ja s'havia mostrat disposada a oferir entre 140 i 150 milions d'euros per Inversis.

Per aquest motiu Andbank s'ha col·locat com la favorita per aconseguir Inversis, encara que al tractar-se d'un procés competitiu, una oferta superior d'un altre postor frustraria l'adjudicació al banc andorrà. A l'espera que es desvetlli el resultat de la subhasta, altres fonts financeres apunten que la plataforma financera portuguesa Orey i el fons de capital risc Alana Partner podrien optar a l'últim moment per presentar una oferta.

Si aquesta és igual que la d'Andbank, Inversis hauria de valorar els plans de futur del comprador i la seva capacitat financera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT