PUBLICITAT

Problemes amb l'aforament a la novena Festa de la Joventut

  • Al Serradells hi van anar 2.000 joves i molts no van poder entrar
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior dels Serradells, durant la nit de dissabte Foto: EL PERIÒDIC

La novena Festa de la Joventut va assolir un èxit de participació en totes les seves activitats, amb prop de 3.500 persones que hi van anar. El plat fort va ser, un any més, la festa nocturna, que per segona vegada es va celebrar a la piscina exterior dels Serradells. Aquest s'havien incrementat considerablement les mesures de seguretat, i per no superar l'aforament permès, de 800 persones, es van generar cues de fins a dues hores que van ocasionar que la festa també es traslladés a l'exterior del Centre Esportiu els Serradells, on en alguns moments hi havia tanta gent com dins. Molts joves, sobretot majors d'edat, es van queixar per no haver pogut entrar a l'interior, després de fer més d'una hora de cua.

La problemàtica es va generar durant el canvi de torn entre els menors i majors d'edat, passada la matinada. Els segons van haver de fer cua i esperar que els menors sortissin del recinte per tal de poder entrar, i que no hi haguessin problemes per sobrepassar l'aforament. Com que no tots marxaven, molts joves es van quedar sense poder entrar.

Amb tot, el conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies, Marc Pons, va valorar molt positivament el desenvolupament de la Festa, i concretament la celebració nocturna. Va indicar a l'ANA que s'havia decidit incrementar les mesures de seguretat i això va fer que moltes persones estiguessin durant llarga estona a l'exterior del centre, on també s'hi va muntar la festa. Es van comptabilitzar al voltant de 2.000 persones que van entrar en tota la nit, tenint en compte que en cap moment n'hi podien haver més de 800 alhora.

Els problemes d'aforament fan plantejar si es podria canviar la ubicació de la festa, però el conseller va recordar que l'èxit d'aquesta està precisament lligat al fet que es faci a una piscina. «Als joves els agrada poder estar escoltant la música que ells han triat, estar divertint-se i alhora poder-se banyar a la piscina». És per això que en tot cas es podria plantejar de cara a la propera edició fer un dia la festa per als menors d'edat i l'endemà la festa per als majors d'edat.

Molta seguretat / En aquesta ocasió es va comptar amb sis agents de seguretat, sis socorristes, cinc tècnics de Joventut, cinc tècnics d'Esports, efectius de la Policia i agents de proximitat i de circulació. L'única incidència que hi va haver van ser alguns joves que van intentar entrar a la piscina pel bosc per poder saltar-se la cua, però es va detectar i aturar ràpidament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT