Raga i Bou, en plena lluita

• Tots dos alternen el triomf i el segon lloc a les dues cites a Sant Julià i a la general els separa un punt
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Toni Bou, guanyador de la segona jornada de Sant Julià de Lòria, ahir en la zona dos de la cita mundialista laurediana Foto: TONY LARA

El nou reglament que penalitza la pèrdua de temps i de la qual Toni Bou va mostrar-se molt en desacord perquè segons va dir «es basa en criteris subjectius quan un jutge decideix penalitzar pel non stop es va fer principalment per dotar els Campionats del Món de més emoció i l'encert és total. Bou es precisament qui ha estat guanyant el Mundial els darrers anys –és dotze vegades campió del món, repartint en sis i sis els títols indoor i outdoor– però en el 2013, i amb les variacions en la normativa, la seva supremacia és ja més qüestionable, com es va poder veure en la cinquena i la sisena cita, disputades aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria.

El pilot català de Montesa va arribar a la cita andorrana en la segona posició de la classificació general, a un punt de Raga i en la mateixa situació marxa de les nostres fronteres degut a que entre els dos es van repartir la victòria i la segona posició en els dos dies de competició.

Dissabte va guanyar Raga en un emocionant frec a frec que es va resoldre en les darreres zones. Raga va anava a remolc després de fer les 18 zones de la priemra volta –les quatre primeres molt a prop del poble per tenir proximitat amb el públic i la resta a Naturlàndia– en la primera volta i Bou 17. En la segona, el líder del Mundial va poder remuntar per adjudicar-se el tercer tromf seguit. Així doncs el primer dia va acabar amb el pilot de Gas Gas encara més líder, amb quatre punts de diferència sobre un Bou que va manifestar: «Costa marcar les diferències en proves com aquesta, amb moltes zones però fàcils i continuo dient que no m'agrada el reglament...»

Ahir, en la segona prova, es va donar la mateixa situació. Bou va dominar d'inici, va treure una renda de deu punts però aquesta vegada va saber defensar la priemra posició de manera impecable. Raga, amb 17 punts, va fer-ho millor que el primer dia però li va ser impossible no veure's superat pel seu gran rival pel títol, que gairebé no va cometre errades (va acabar amb 5 punts, pels 26 que havia fet el dia anterior).

Un altre català, Albert Cabestany, va copar la tercera plaça del podi en les dues jornades lauredianes però tot i així és Takahisa Fujinami –cinquè els dos dies– qui es manté en la tercera posició de la classificació general, a 26 punts de Raga i a 25 de Bou.

BONET ACABA ELS DOS DIES / En la categoria femenina Sandra Bonet (Beta) va poder complir l'objectiu i acabar els dos dies de competició, tot i acabar la 23a i última tant dissabte com ahir. Bonet, que és la primera pilot andorrana que disputa una prova del Mundial de trial, va mostrar-se «molt contenta pel repte assolit» ja que el que per a Bou eren 18 zones molt fàcils per a ella era, amb esbufegada inclosa, «molt complicades, massa».

A nivell organitzatiu va quedar reflectit un altre èxit de la Federació Motociclista d'Andorra, ja que en la suma dels dos dies es comptabilitzen fins a 6.000 visitants, xifra sensiblement superior a la del 2012.