Orense deixa Vinyes lluny i Carchat fora de cursa en parar-se el motor

• L'equip Renault del jove pilot encara ha d'analitzar per què el Mégane N4 es va aturar
ESCALDES-ENGORDANY

Carchat, durant un dels trams del Ral·li d'Orense, on la calor va ser la protagonista Foto: EL PERIÒDIC

Balanç negatiu per als pilots andorrans al 46è Ral·li Orense-Orense Termal. Joan Carchat va haver d'abandonar en parar-se el motor del seu Renault Mégane N4 per raons encara per analitzar per part del seu equip, mentre que Joan Vinyes (Suzuki Swift S1600) van completar la prova en la 3a posició de la classificació de vehicles de dues rodes motrius fins a 160 cc, a 3min 46s de l'equip guanyador, el tàndem format per García-Gonzalez (Citroën DS R3T), i després de tenir problemes amb un palier. A més, l'equip Suzuki Motorsport es va situar en al 9a posició final de l'absoluta.

Sí a Vigo va ser una punxada l'anomalia que va marcar la part final de l'actuació de Vinyes, en aquesta ocasió va ser el trencament d'un palier, en la segona passada per Os Peares, el problema que va deixar sense opcions de batallar pel triomf entre els vehicles de la Copa d'Espanya de 2RM. «Sense cap dubte, aquest no és el nostre any», era el comentari que feia un Vinyes resignat amb la seva sort. La calor va ser la dificultat atípica del la prova d'Ourense. Malgrat ser un fet habitual, les queixes de participants i aficionats en general es van fer notar. La recerca de zones amb ombra va ser una prioritat per a molts dels presents en les especials de la prova gallega.

En la primera passada per Os Peraes, una virolla li va fer perdre 30s respecte a E.Garcia, que es mostrava com l'enemic a batre en aquesta prova. Les diferències es van mantenir fins que es va produir el trencament del palier del Suzuki Swift S1600. Vinyes i el seu copilot, Jordi Mercader, van arribar despenjats al reagrupament de meitat de carrera, en la 7a plaça dels 2RM, amb més de 4 minuts perduts respecte a E.García. En la classificació absoluta ocupaven la 18a posició.

Malgrat tot, l'equip Suzuki Motorsport va decidir reparar la seva mecànica i disputar les seccions 5a i 6a, les últimes del ral·li. En aquesta part final de la competició, Vinyes-Mercader van marcar diversos scratcx de la categoria 2RM, van llimar diferències amb els rivals que els precedien, però arribar als llocs d'honor va ser impossible. «Almenys hem tingut l'ocasió de sumar uns punts que poden ser valuosos a final de temporada.

Pel que fa a Carchat, el seu Renault Mégane amb què competeix no va semblar suportar la competició i es va aturar sense que l'equip ahir tingués clar què va ocórrer. D'aquesta manera, la parella formada per l'andorrà i el copilot Alberto Garduño, espera saber com està l'N4 de cara al futur.

Ara comença l'atur estival, habitual en el Campionat d'Espanya de Ral·lis d'asfalt. L'últim cap de setmana d'agost, els dies 24 i 25, es disputarà el Ral·li de Ferrol, tercera i última cita gallega de la temporada.