PUBLICITAT

La Seu d'Urgell celebra la Fira Estelània aquest diumenge

  • La proposta aplega producte característic i autòcton
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Una de les edicions de la Fira Estelània, una mostra itinerant que recorre els pobles de tot Catalunya Foto: EL PERIÒDIC

Demà diumenge, 16 de juny, la Seu d'Urgell acollirà la sisena edició de la Fira Estelània en el marc de l'Aplec Independentista del Pirineu que se celebrarà al Parc del Valira. Estelània és la primera fira independentista de tot Catalunya que va néixer amb la intenció de consolidar-se com la primera fira itinerant que recorrerà els principals municipis del territori català, comptant amb el suport de l'Associació de Municipis per la Independència ( AMI). La primera edició d'Estelània es va celebrar a Arenys de Munt el passat 6 d'abril i va anar seguida d'altres convocatòries en diferents poblacions de Catalunya. La fira Estelània de la Seu d'Urgell congregarà més de 25 expositors que abastaran un gran ventall de productes independentistes. A més, també inclourà activitats, entre les quals destaca la participació de la cantant Núria Feliu. L'horari de la fira serà de les deu el matí a les 10 de la nit.

Una fira amb ànima / Estelània, l'única fira dedicada als productes independentistes –on també s'inclou gastronomia, llibres i artesania, entre d'altre– també té un caire participatiu, festiu i reivindicatiu, ja que uneix en un únic espai totes les entitats i associacions, projectes, artesans i empreses involucrats en el moviment independentista. El nom de la fira prové de la composició de les paraules estelada i miscel·lània (perquè vol ser una miscel·lània d'entitats, projectes i productes catalans). A més el sufix «-ania» significa «terra de» en llatí. Estelània és una plataforma independentista que fomenta valors com ara la diversitat, la participació, la barreja, l'espai obert, la festa, la diversió, el compartir, la varietat i el sumar. Un dels objectius de la fira és aconseguir un espai on participin persones compromeses, amb una clara voluntat cultural i pedagògica, esdevenir un referent que faci costat i animi a tots els catalans a seguir endavant amb decisió per l'assoliment de l'Estat propi.

Programa d'activitats / Demà diumenge, 16 de juny , durant la diada organitzada per Òmnium Cultural de l'Alt Urgell, l'Assemblea Nacional Catalana i Estelània es desenvoluparan diferents activitats. L'acte central, que també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, serà una marxa a peu fins a la Torre Solsona, on es farà la lectura d'un manifest. La fira arrencarà a les 10 els matí amb un esmorzar popular amb coca, xocolata i moscatell. A les onze s'iniciarà la caminada des del Parc del Valira fins a la Torre Solsona amenitzada pels Grallers de Queixans i la Batucada Takumba del Solsonès. Seguirà a la Torre Solsona, l'explicació històrica de la Torre Solsona, a càrrec de Lluís Obiols, la leectura del manifest El Pirineu amb la independència a càrrec de Núria Feliu. Després d'hissar l'Estelada es cantarà l'himne dels Segadors.

De tornada al Parc del Valira es farà un àpat popular –per inscriure's cal ferun ingrés de 12 euros per persona al compte 2100 1154 68 0200070658 d'Òmnium amb la paraula «aplec» seguida del nom de la persona que fa l'ingrés. A la tarda hi ha previstes cantades populars i dansa tradicional, entre altres actuacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT