PUBLICITAT

Orense ha de confirmar l'evolució de Vinyes i Carchat a l'Espanyol

  • Els esports d'estiu guanyen protagonisme: Triatló, trial, btt, curses de muntanya, pàdel o pitch and putt
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els mecànics posen a punt el Suzuki Swift S1.600 de Joan Vinyes (a la foto, amb la granota groga, ahir en els reconeixements al ral·li d'Orense Foto: FOTOESPORT

El motor és el gran atractiu d'un cap de setmana que, amb les lligues de bàsquet, futbol, futbol sala, hoquei patins o vòlei, comença a tenir aroma a estiu. Perquè hi ha ral·li de l'Espanyol d'asfalt a Ourense amb Joan Vinyes i Carchat, a Xerez hi ha Amàlia Vinyes al CER... Però els torneijos de triatló, de ciclisme, curses de muntanya o pitch and putt entre d'altres, estan guanyant el protagonisme que mereixen en aquesta època de l'any.

RAL·LIS D'ASFALT - Les mecàniques es posen a prova

El ral·li d'Orense és una d'aquelles carreres del Campionat d'Espanya d'asfalt que posen a prova les mecàniques. Carreteres irregulars i amb molts elements que reclamen conducció sense errades, condicions climàtiques variables que passen de la pluja al sol i altes temperatures en un obrir i tancar d'ulls.

Andorra tindrà en terres gallegues als Joans, Carchat i Vinyes, preparats per confirmar les seves evolucions en el certamen espanyol tot i que aquest any s'ha suprimit una de les especials amb més atractiu del circuit del país veí del sud: el Canó del Sil. Ahir s'havia de celebrar a la nit (a partir de les 20.30 hores) la primera especial; un tram espectacle de poc més de tres quilòmetres a San Ciprian, però avui és quan apareix l'emoció començant a dos quarts de nou del matí amb una especial a Os Peares (29,78 km.), a Peroxa (15 km), San Ciprian (3,1), Toén (12,8), San Pedro de Rocas (28,33) i Luintra (14,44). Onze especials de les quals sis –totes menys San Ciprian– s'han de fer dues vegades, 500 quilòmetres de recorregut dels quals 206 seran cronometrats i dotze hores al cotxe abans d'arribar al parc.

Per a Vinyes (Suzuki Swift S1.600), «a Ourense són diversos els factors que fan que el ral·li sigui dur tant per a les mecàniques com per a tots els que hi participem. Sobre la climatologia, normalment fa calor i dins del cotxe es nota més... A més de les novetats en un recorregut que amaga molts paranys i que no et permet relaxació. Estic convençut que serà un dels rallis més durs de la temporada». Carchat (Mégane N4), de la seva banda, s'ha posat líder entre els cotxes de tracció davantera i busca «demostrar la competitivitat» exhibida al darrer ra·li, el Rías Baixas, on el rendiment va ser «excel·lent».

CER - Amàlia Vinyes defensa el liderat

Vist que Joan Vinyes és a Ourense, la seva germana Amàlia (Seat Lleó) formarà equip amb Marc Terol per tal de defensar amb garanties el lideratge que ocupa en Turismes Classe 1 i en D2, en la Copa d'Espanya de Resistència (CER).

La intenció de l'andorrana de l'equip Baporo Motorsport és defensar la seva posició de privilegi: «L'objectiu és rebaixar l'hàndicap acumulat en la cita de Montmeló. És a dir, el plantejament en la primera carrera serà conservador. En la següent intentarem fer tot el contrari: lluitar pel triomf si és possible».

Malgrat tot Amàlia i Terol van poder realitzar un test la setmana passada en el mateix circuit per familiaritzar-se amb el traçat i trobar sensacions de cara a la cursa d'avui: «És una pista exigent en la qual feia diverses temporades que no hi competia. Poder refrescar les sensacions adquirides abans de l'inici del míting sempre et dóna confiança». Terol, de la seva banda, va tenir molt bones sensacions, ja que fa dos anys que no hi corre: «Els dubtes sobre si faria els mateixos cronos que llavors s'han dissipat aviat», va dir.

PATINATGE - El Trofeu de la capital omplirà el Comunal

Es preveu ple durant tot el cap de setmana al Pavelló Comunal amb motiu de la quarta edició del trofeu d'Andorra la Vella, que aplegarà més de 200 patinadors de club de la capital i tretze més de Catalunya, en una competició d'iniciació obert a totes les categories, des de mini (4 anys) fins a sènior. Dissabte la competició es centrarà en les modalitats individuals i per parelles (de 8.30 hores a 20.10), i diumenge els xous per grups (de 8.30 a 13.30).

FUTBOL - 500 nens al Torneig Formatiu FC Encamp

La segona edició del Torneig Formatiu FC Encamp aplegarà 43 equips i gamrebé 500 jugadors en el camp d'Aixovall, en una competició que es fraccionarà en dos caps de setmana: avui i demà, i la setmana que ve.

Les categories partiicpants seran iniciació, prebenjamina, benjamina, alevina, infantil i cadet dels clubs Voltreganes, Cervera, La Seu, Diagonal, Calldetenes, Terraferma, Penya Anguera, FIF Lleida, Sant Julià, Puircerdà, Edfor, EFU i Encamp.

I MÉS... - Toni Bou i Laia Sanz prometen espectacle

L'altra gran cursa del cap de setmana, la que més atractiu suggereix al Principat, és el Campionat del Món de trial. Toni Bou i Laia Sanz tornen un any més a Sant Julià de Lòria prometent espectacle en una temporada en la qual els canvis en el reglament de competició han igualat la lluita pel títol. Takahisa Fujinami, Adam Raga, Jeroni Fajardo, Albert Cabestany... Estaran tots, fins i tot la nova representant andorrana en fèmines, Sandra Bonet, qui assegura que ve «a acabar i a aprendre». També ocuparan el cap de setmana el BMW Pàdel Grand Tour als Serradells i l'Open d'Esquaix AnyósPark.

Per a dissabte Un altre plat de bon gust pot ser el Torneig dels Petits Isards a cavall entre Encamp i Andorra la Vella i diumenge hi ha el Campionat d'Andorra de pitch and putt, amb prova a la Cortinada durant el matí (10.00 hores) i a la Xixerella de tarda (15.30) o la primera cita del Nacional de curses de muntanya, la Vertical dels Isards que es disputa a Canillo.

Lluny del Principat hi haurà representació andorrana de Manel Cerqueda en la triatló de Castelló o la FAC a l'Espanyol de bicitrial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT