PUBLICITAT

L'accés a Carlemany estarà regulat per càmeres de vídeo

  • Els veïns hauran de registrar els cotxes al servei de circulació comunal per entrar i sortir del barri
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una noia camina entre les dues versions a escala real de l'avinguda, que escenifiquen l'abans i el després, ahir Foto: TONY LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany va adjudicar aquesta setmana el sistema de control per a l'entrada i sortida de vehicles de l'avinguda Carlemany, quan aquesta s'hagi convertit en zona exclusiva per a vianants a partir del proper 25 de juliol. El cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, va explicar ahir que «es tractarà d'un sistema de vídeovigilància que només exigirà al veïnat el registre previ dels vehicles al servei de circulació comunal». I va afegir que «l'avantatge d'aquest sistema és que no requereix ni la instal·lació de barreres ni de pivots que tapin l'entrada de l'avinguda». El control per vídeovigilància es farà des del servei de circulació que, en el cas de detectar un vehicle no autoritzat circulant per la zona, avisarà l'agent que es trobi més a prop. Calvet va argumentar que «si es tracta d'un turista l'advertirem però si es tracta d'un conductor del país, que també es pot haver equivocat, l'agent actuarà en conseqüència si veu que és un oblit o al contrari, i ben entès el podrà multar». La UTE Ofima-Aluvisa és l'adjudicatària per a la instal·lació del sistema de control d'accés per un import de 128.798 euros. A més fa unes setmanes, el comú escaldenc també va adjudicar per poc més de 58.000 euros, el concurs per crear la marca de l'eix comercial i la conceptualització a la UTE Bag disseny- Summa. Aquesta última empresa és una vella coneguda dels escaldencs, ja que va dissenyar el logotip de Caldea i últimament, el grafisme d'Inúu.

Exposició / Calvet va explicar aquest i altres preparatius per convertir Carlemany en zona per a vianants, alhora que presentava amb la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, l'exposició que estarà oberta al públic fins el proper 2 de juliol al vestíbul del Prat del Roure. La mostra pretén explicar als ciutadans de la parròquia i de tot Andorra, el procés per convertir Carlemany en zona per a vianants «amb la màxima transparència» va afegir Marín. La cònsol va argumentar que «a més dels panells i els altres elements explicatius, també hi hem volgut adjuntar tota la documentació de referència perquè tothom que ho desitgi la pugui consultar». Una documentació que conté des dels estudis de Mobilitat fins a les al·legacions, passant per reunions i acords de comú, entre d'altres. Els cònsols van insistir en que la transparència ha estat la constant de tot el procés i Calvet va puntualitzar que «l'exposició també té l'objectiu de complementar la informació que vam donar tant en la primera reunió de poble com en les reunions de barri successives». L'exposició consta de quatre panells que inclouen des de la introducció del projecte fins a la concreció, passant per la motivació amb objectius i criteris, i la participació dels ciutadans. Calvet va defensar que «des de la unió de les dues rotondes» –referint-se a la rotonda del Km0 i de la Dama de Gel– «gairebé ja no passen cotxes per l'avinguda, que per les seves característiques com podem veure aquí té una amplada molt bona per ser per a vianants». No obstant això, el cònsol no va poder precisar quan es pavimentarà l'avinguda ni el cost que tindrà aquesta última intervervenció d'embelliment, tot i que va avançar que el comú demanarà la col·laboració dels propietaris per fer-ho ja que estan obligats per llei a pavimentar l'accés dels edificis a la via pública, de manera proporcional a la superfície de cada immoble. Mentrestant, però, Marín es va felicitar de que les empreses de reciclatge i de transport «estan col·laborant i mostren molt bona voluntat perquè la càrrega i descàrrega que ja hem limitat a un horari que va de les vuit del matí a les dotze del migdia, funcioni». I va insistir en que «quan el projecte estigui ben consolidat, aleshores podrem pensar en pavimentar». Els cònsols es van donar sis mesos per tastar el bon funcionament de la iniciativa, abans de prendre cap decisió en un o altre sentit, tot i que estan convençuts de que el projecte serà beneficiós per al comerç. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT