PUBLICITAT

Nou detinguts més implicats en l''operació Dalton'

  • Set d'ells, tots de la Massana, ingressen a la presó de la Comella per presumpte tràfic de cocaïna
J. R. BAIGES / CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La seu de la Policia a l'edifici de l'Obac Foto: EL PERIÒDIC

La Policia ha donat pràcticament per tancada l'operació Dalton amb la detenció, aquest passat cap de setmana, de nou persones més, que se sumen a les 14 detencions que van tenir lloc a principi d'any i a les posteriors. L'operació antidroga va tenir molta rellevància pel nombre de detinguts i perquè s'hi va veure implicat un càrrec públic del PS, que va acabar dimitint.

El passat cap de setmana van ser detingudes nou persones, i set d'elles van ingressar a la presó acusades de traficar amb droga. Es traca d'un clan familiar resident a la Massana. El degoteig de detencions en aquesta operació contra el tràfic i el consum de cocaïna ha estat constant.

Així, el gener la Policia va informar que s'havien practicat quatre arrestos més i que a tots els detinguts se'ls vinculava amb el consum d'estupefaents. Amb aquestes noves detencions el balanç d'implicats en la causa s'elevava a 34 persones i des del cos d'ordre van assenyalar que l'operació encara no estava tancada, com els fets d'aquest cap de setmana han avalat.

Respecte a aquells detinguts, es tractaven de tres homes i una dona: dos andorrans i dos residents de nacionalitat cubana i espanyola, respectivament, i amb edats compreses entre els 35 i els 41 anys. Cap d'ells no va ingressat al centre penitenciari. A la Comella havien ingressat vuit dels imputats, tots relacionats amb el presumpte tràfic.

De les darreres nou detencions d'aquest cap de setmana, el batlle ha decretat l'ingrés al centre penitenciari de la Comella de set, en considerar que tenen un major grau d'implicació.

En total, l'operació ha suposat 43 arrestats, i 15 han ingressat al centre penitenciari de la Comella. La resta han quedat lliures després de respondre davant de la batlle instructora, Maria Àngels Moreno, i estan pendents de l'evolució de la instrucció i el futur judici. Als empresonats se'ls imputa, tràfic de droga, concretament de cocaïna, que era l'estupefaent contra el qual es va posar en marxa la investigació judicialitzada. La resta de detinguts, homes i dones i d'edats que van entre els 30 i els 50 anys, han estat processats per cessió i consum o per consum sol. Aquesta ha estat la darrera gran operació de la Policia contra el tràfin i consum d'estupefaents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT