PUBLICITAT

La segona vida dels decomissos

  • Més d'un centenar de persones s'acosten a la subhasta de la duana de la Farga de Moles
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt, exposició de vehicles subhastats, a baix a l'esquerra, un home alça el dit durant la subhasta. A baix a la dreta, un model car de rellotge, inclòs dins un dels lots de productes confiscats, ahir al matí. Foto: TONY LARA

Dia d'ofertes a la duana hispanoandorrana. Les dependències de la Farga de Moles van omplir-se ahir al matí de curiosos i d'interessats en adquirir un dels 63 lots que l'Agència Tributària subhastava i que han estat decomissats a conductors en els darrers mesos. Des de cotxes i ampolles d'alcohol fins a armaris o un carro per a cavall característic dels amish, passant per màquines fotogràfiques o articles de perfumeria. Aquests eren alguns dels productes que s'oferien i que van captar l'atenció del més d'un centenar d'assistents que van aplegar-se a la sala.

La primera subhasta va començar a les 10 hores i va comptar amb productes amb preus de sortida des dels 250 euros fins als 14.916 euros per al darrer lot format per més de 3.000 ampolles d'alcohol. Un cop acabada aquesta primera ronda, els articles que van tenir comprador es tornaven a subhastar amb una rebaixa del 25% en el preu de sortida, segons van explicar des de la Duana.

Per últim, aquells lots que no van ser adquirits ni en la primera ni en la segona subhasta, es tornaven a posar a disposició dels licitadors que puguin oferir el preu que creguin convenient, per ser posteriorment atorgats per mitjà d'adjudicació directa.

Els responsables de la Duana també van indicar a l'ANA que fa alguns anys es feien quatre o cinc subhastes cada any mentre que ara se'n fan una o dues perquè hi ha menys material.

Van ser moltes les persones que van voler acostar-se a aquesta peculiar subhasta a les dependències de l'Agència Tributària. Així, per exemple, des de la Duana van explicar que va subhastar-se un Volkswagen Golf del 2010 per 3.300 euros, un Ford Torino del 1970 per 4.080 euros o una pick up GMC, model Spinter del 1980 per 6.251 euros. Com a curiositat, un dels lots era aquest carro per cavall característic dels amish, que va subhastar-se per 2.501 euros.

Amb tot, segona vida útil d'uns productes que ja no seran mai més dels seus propietaris inicials. Els que van aconseguir endur-se alguns dels lots gaudeixen ara d'uns productes al seu moment il·legals, i a un preu més que atractiu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT