PUBLICITAT

Alumnes de Sort pagaran per tenir el transport i el menjador

  • El Consell Comarcal demana que no s'apliquin les mesures
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La retallada d'ajudes de transport i menjador escolar fan perillar el finançament d'alumnes que viuen en pobles molt allunyats del centre escolar malgrat pertànyer al mateix municipi i que no disposen de cap tipus de servei públic de transport. En el cas concret del municipi de Sort els alumnes que viuen en nuclis passaran de tenir el servei gratuït de transport i menjador a haver de pagar 7,5 euros ( 5,20 euros de menjador més 1,50 euros de transport). El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha dit que es tracta d'una «discriminació inexplicable» i ha afegit que no s'entén com per uns límits administratius uns nens hagin de pagar i altres no pels mateixos serveis.

Aquesta és una problemàtica que no sols afecta a les comarques del Pirineu però per la seva especificitat territorial són les més perjudicades. Al Pallars Sobirà i al Pallars Jussà un centenar de nens de cada comarca es veuran afectats per aquesta mesura.

La partida que arriba d'Ensenyament inclou els recursos necessaris per finançar el transport i el menjador de tots aquells alumnes que han de ser escolaritzats en un centre fora del seu municipi, així com les beques menjador per als nens de famílies amb rendes més baixes. Però a les comarques del Pirineu han assumit tradicionalment també aquest servei per als alumnes que, malgrat viure en un municipi amb escola, es troben en nuclis molt allunyats del centre. Aplicant aquesta llei es donen casos com que un alumne de la localitat de Baró (Soriguera) a 8 quilòmetres de l'escola no haurà de pagar ni menjador ni transport i un alumnes de Llessui (Sort) a 14 quilòmetres del centre escolar haurà de pagar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT