PUBLICITAT

'Purito' Rodríguez porta el Katusha a Andorra abans d'anar al Tour

  • L'equip rus dorm a Soldeu des de dilluns fins demà afinant la posada a punt abans de la gran cursa
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
?Purito' Rodríguez (dreta) i Dani Moreno amb la vestimenta de Katusha entrenant a Sant Julià, el 26 de maig Foto: ÀLEX LARA

La decisió de Joaquim Purito Rodríguez de venir a Andorra ha estat una enorme catapulta publicitària perquè el nom del nostre país expandeixi l'eco amb més potència lluny de les nostres fronteres. Només cal fer una recerca en google amb el nom del ciclista de Parets per veure el ressó que es fa a tots els racons del món de la seva residència al Principat.

Fa un parell de setmanes aquest rotatiu va publicar un reportatge sota el títol Així entrena un professional a Andorra perquè Purito i el seu company d'equip Dani Moreno s'estaven preparant a les muntanyes del Principat i l'últim benefici que s'extreu del que va arribar a ser número 1 del rànquing UCI al 2010 i el 2012 és l'arribada a les nostres fronteres del Katusha per fer una última posada a punt abans de marxar a Porto-Vecchio, on començarà el pròxim 29 de juny el Tour de França 2013. Ell coneix la terra on ara viu, és el número u de l'equip rus i seva va ser la idea d'apurar els últims dies aquí abans de fer la cursa ciclista més prestigiosa del món. «Jo sóc el líder, saben que treballo bé i m'han acceptat la proposta», va explicar ahir.

ALLOTJATS A SOLDEU / L'equip rus, amb un grup de 16 ciclistes, s'allotja des de dilluns i fins demà a l'Sport Hotel de Soldeu. «Va bé fer les coses a més de 1.800 metres d'altura, sobretot dormir», va explicar. Perquè fins avui no començaran a agafar les bicicletes per entrenar: «Els tres primers dies els hem dedicat a descansar, a recuperar-nos», va detallar el líder de Katusha.

I és que la setmana passada el seu equip va competir a la Dauphiné Libere, a la qual Dani Moreno va quedar tercer després d'acabar de preparar la cita –com s'explica en el segon paràgraf d'aquesta notícia– al Principat.

Avui tot l'equip creuarà la frontera del Pas de la Casa per dirigir-se en bicicleta al punt de França on el Tour passa més a prop d'Andorra. Serà en la etapa 8 –dissabte 6 de juliol–, amb 195 quilòmetres entre Castres i Ax 3 Domaines. «Serà el primer entrenament que fem aquí i divendres ja marxa tot l'equip excepte jo, que em quedo aquí fins que arribi el dia de reunir-me amb l'equip per afrontar el Tour», va detallar. «No és desconegut que Andorra està ple d'indrets fàntàstics per als ciclistes, amb molta muntanya, però l'objectiu aquests dies és estar junts, descansar, provar quatre canvis que farem en la bicicleta i concentrar-nos», perquè ara arriba una de les competicions –o la que més– de més importància per a l'equip rus.

GRAN IMPACTE A RÚSSIA / No és cap secret que el turisme rus és ara mateix el més interessant per al Principat i que Purito visqui al Principat i lideri un equip com el Katusha ha tingut el seu impacte mediàtic en l'exrepública soviètica. El ciclisme és un esport que comença a fer-se popular allà, però també ha irromput amb força gràcies a l'alt nivell econòmic que ha permès formar equips professionals amb objectius ambiciosos com el del Purito i ara amb la resta de l'armada espanyola –Moreno, Losada, Florencio, Vicioso– la veu de que viuen a Andorra està «més que extesa», segons detalla el de Parets. «Cada vegada es parla més d'Andorra i això atreu a la població». Purito ja sap i també ajuda a potenciar això que diem de fer país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT