PUBLICITAT

L'AUTV al teu mòbil

  • Cims màgics aposta per les noves tecnologies i crea una aplicació de geolocalització
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Competidors de l'AUTV 2012 en plena nit, quan el geolocalitzador pot ser més útil en cas d'urgència Foto: AUTV

L'Andorra Ultra Trail Vallnord ha passat en cinc edicions dels 657 corredors a superar els dos milers. És evident que la cursa que organitza Cims Màgics ha viscut –i encara va a més– una evolució meteòrica.

Primer perquè tenen varietat de proves adaptades a totes les edats i formes físiques. Qui vol, pot participar-hi. Els superhomes en les de llarga distància com la Ronda dels Cims (170 km), l'Ultra Mític (112) o el Celestrail (83), Sinó l'alternativa és el trail (35, que no és poc) i la més assequible, la que pot fer tothom, és la Solidaritrail (10). Si t'agraden les curses de muntanya no hi ha excusa per no apuntar-se.

Segon, perquè cada any es reinventen amb les proves. El primer any, al 2009, hi havia l'Ultra (90 km) i el trail (21); el segon van ser les mateixes curses amb més quilòmetres (112 i 35); el tercer va esclatar un boom amb la Ronda dels Cims individual i per relleus, els Ultres mític i iniciàtic, el trail i el Solidaritrail; el quart va suprimir la Ronda per relleus i l'iniciàtic per fer entrada al Celestrail; i en el cinquè, el que ve, la Ronda dels Cims serà puntuable per a la Copa del Món d'ultres i el trail per a la Copa d'Andorra. Més alicients.

I tercer, perquè Gerard Martínez i Valérie Lafleur tenen clar que l'aposta per les innovacions tecnològiques permeten estendre el nom de l'AUTV fins a indrets insospitats. Aquest any ve gent de Japó però és fins aquí han vingut, expressament per fer aquesta carrera, gent d'Illa de Reunion, Madagascar, Austràlia o Nova Caledònia. Una autèntica torre de Babel.

És una arma indispensable per donar-se a conèixer. L'AUTV ja té des de fa un parell d'anys presència a les xarxes socials amb el seu espai a facebook, que comptava ahir amb 2.216 seguidors o el twitter, amb 754 però no s'ha quedat aquí. Ara que els mòbils són gairebé ordinadors en miniatura, l'AUTV s'ha ficat en el món de les aplicacions i n'ha creat una de geolocalitzacions. Així doncs els corredors, obligats a portar mòbil, podran ser localitzats en cas d'urgència o simplement per poder emetre la carrera en directe i on line, ja no només a l'ordinador, Una innovació per saber quin lloc ocupes o per trobar-te amb exactitud en cas d'urgència i també per fer créixer una bèstia que no para de fer-se gran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT