PUBLICITAT

El mòdul de menors de la presó es posarà en marxa a la tardor

  • Interior preveu moblar d'entrada només sis de les deu cel.les construïdes
  • Dos apartaments permetran que els reclusos passin unes hores amb la família
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els ministres Barcia (d'esquena) i Naudi (a la dreta) visiten un dels apartaments del mòdul de menors, ahir. Foto: TONY LARA

El nou mòdul de menors del Centre Penitenciari serà funcional el mes vinent, quan es donarà per finalitzada la segona fase de les obres que s'han dut a terme a la presó. No obstant això, la posada en marxa de les instal.lacions serà progressiva, de manera que a la tardor només s'equiparan i moblaran sis de les deu cel.les que s'han construït. La decisió d'habilitar el mòdul per fases, presa conjuntament pel Ministeri d'Interior i la direcció del centre, ve motivada per les restriccions pressupostàries i l'escassa demanda --ara per ara, només hi ha dos reclusos menors d'edat a la Comella.

El ministre d'Interior, Víctor Naudi, i el ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, van fer ahir una visita a les obres del Centre Penitenciari de la Comella. La primera fase, amb un cost total de 714.251 euros, va finalitzar el mes d'abril passat i va consistir en treballs d'enderroc, moviment de terres i construcció de fonaments, estructura i coberta de l'edifici.

A partir d'aquí, es va iniciar la segona fase dels treballs, amb un cost total de 2,04 milions d'euros. En aquest cas, es tractava de construir tota l'estructura interior (paviments i divisòries), col.locar el paviment i instal.lar l'electricitat, l'aigua i les infraestructures de telecomunicacions. La segona fase havia d'acabar- se el juliol, però el retard en els treballs estructurals va implicar, al seu torn, un retard d'un mes i mig en la construcció de l'estructura interna.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT