PUBLICITAT

El Principat, a l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic

  • La trobada se celebrarà el setembre a Tolosa amb la presència d'experts
  • Andorra hi estarà representada per un tècnic de Medi Ambient
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Andorra participarà el proper 7 de setembre a l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic. L'esdeveniment se celebrarà a Tolosa amb la presència de diversos experts en els àmbits del turisme, l'aigua i els seus riscos, biodiversitat i boscos, i agricultura. La iniciativa, promoguda per la Comunitat de Treball dels Pirineus, té per objectiu crear una dinàmica participativa, mobilitzant experts dels territoris per treballar en aquests àmbits que, alhora, s'estudiaran des del punt de vista econòmic, sociològic i d'impacte en el medi.

L'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic vol aprofundir en les conseqüències de l'evolució del clima als Pirineus, i definir estratègies d'adaptació per als espais i sectors socioeconòmics més vulnerables. Aquest observatori té l'objectiu de posicionar-se com una veritable ajuda per a la presa de decisions de les administracions.

El 20 d'abril passat, la CTP va iniciar una fase de recollida de dades i estudis sobre el massís pirinenc, a partir de les quals es van formalitzar un seguit d'indicadors que permetran mesurar la vulnerabilitat dels territoris davant del canvi climàtic.

Per part andorrana assistirà a l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic un tècnic de l'Àrea de Gestió i Control Ambiental del Departament de Medi Ambient, del Ministeri de Medi Ambient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT