PUBLICITAT

Conveni amb l'EENS perquè els infants no paguin per anar a l'escola

  • El Govern assumeix la quota de 25 euros que havien de pagar a Meritxell
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

Actualment, vora 120 nens del país amb alguna discapacitat reconeguda estudien als centres educatius ordinaris. Són infants i joves fins als 16 anys, i que estan vinculats amb l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENS). Fins ara, les seves famílies pagaven una quota de 25 euros mensuals per poder establir aquesta escolarització, amb tots els mitjans necessaris per adaptar les seves necessitats al ritme de la resta d'alumnes. Però des del passat abril, un conveni signat entre l'ENNS i el Govern permet que aquests alumnes ja no hagin d'abonar els 25 euros, de manera que s'equiparen a la resta d'alumnes del país, que assisteixen a escoles públiques i gratuïtes. És l'Executiu qui es fa càrrec de la quota.

Paral·lelament, hi ha una desena de joves entre els 6 i els 16 anys amb una disminució física o psíquica greu o molt greu, els quals estudien dins de la pròpia escola Meritxell. En aquest cas també s'ha decidit que serà el Govern qui assumeixi els 25 euros mensuals, per tal d'eliminar diferències amb els que acudeixen a l'escola ordinària.

El tècnic de Benestar, Ramon Nicolau, va assegurar que en l'àmbit de l'Educació «Andorra és on està millor tenint en compte els estàndards europeus». Els infants assisteixen a l'escola amb tots els mitjans i suport personal necessari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT