PUBLICITAT

BPA aportarà fins a 150.000 euros per als Tallers Ocupacionals Xeridell

  • La Fundació i l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell renoven el seu acord per cinc anys
L.F.M.
ESCALDES- ENGORDANY

Periodic
Foto:

la Fundació Privada BPA i l'Escola Especialitzada Nostra Sra. de Meritxell (EENSM) van signar ahir un acord de col·laboració pels propers cinc anys que permetrà impulsar els Tallers Ocupacionals Xeridell, dedicats a persones amb discapacitat. Tal i com va explicar ahir la gerent de la Fundació BPA, Carme Garcia, la dotació per a cadascun d'aquests cinc anys serà d'un màxim de 30.000 euros l'any, adequat a les necessitats dels tallers segons el Pla de Treball que les dues institucions han elaborat conjuntament És a dir, BPA farà una aportació que pot ser de fins a 150.000 euros durant cinc anys i «que permetrà millorar els recursos i les condicions dels usuaris», que actualment són una quarentena.

Garcia va voler destacar els vuit anys de «col·laboració molt positiva» amb l'EENSM i la importància de l'ajut en la vessant econòmica per reforça l'autonomia i la integració de les persones amb discapacitat en la vida col·lectiva. La directora de l'escola, Carolina Serra, va dir que amb aquesta aportació es podran fer algunes millores al Tallers, com per exemple la realització d'activitats lúdiques perquè els usuaris puguin sortir més del centre o millorar alguns aspectes tècnics del seguiment i valoració dels usuaris dels tallers. A més, permetrà ampliar la gamma de productes que ofereix el taller i elaborar el catàleg comercial dels mateixos.

Serra va voler destacar que l'aportació econòmica de la Fundació BPA no tan sols beneficia els Tallers, sinó que beneficia a tota l'Escola, perquè per exemple permet organitzar una activitat de caire formatiu que es fa cada any amb els 150 treballadors de l'escola.

CONVENI 2007/Els Tallers Ocupacionals Xeridell es van crear l'any 1985 per contribuir a la integració de les persones amb discapacitat amb dificultats per accedir a un lloc de treball. Funciona com una empresa protegida, donada d'alta al registre de Comerç i Indústria. El 15 de gener del 2007, la Fundació Privada BPA i l'Escola Especialitzada Nostra Sra. de Meritxell van signar un conveni per impulsar els Tallers Ocupacionals Xeridell. El conveni del 2007 ha tingut un «efecte molt positiu» i el suport econòmic ha permès «modernitzar l'activitat dels Tallers per fer que la feina sigui més efectiva i ampliar la gama de productes que posen al mercat; s'han millorat les instal·lacions amb mobiliari ergonòmic i s'ha incorporat una furgoneta per al transport adaptat». Les responsables del centre van afegir ahir que amb la col·laboració establerta fins ara s'ha pogut estudiar els usuaris i diversificar les feines segons les seves característiques, gaudir d'un espai de treball més tranquil i estable i garantir que tots els usuaris tinguin feina continuada.

En aquests anys s'ha donat també un impuls molt important a les activitats sociolúdiques, que permeten als usuaris integrar-se en l'entorn i augmentar l'autonomia personal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT