PUBLICITAT

Pas Grau Internacional obre l'estació de Calafate

  • L'empresa que lidera Viladomat continua la seva expansió
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Calafate a la regió de la Patagonia argentina Foto: EL PERIÒDIC

Lnova estació argentina de Calafate Mountain Park, creada i gestionada per Pas Grau Internacional, va obrir pistes el cap de setmana passat. Calafate Mountain Park és un petit domini esquiable de 12 hectàrees amb un telecadira que dóna accés al Cerro Huyliche, a 1.050 metres, un telecorda de 184 metres i un tapís de 85 metres. Pas Grau Internacional ja gestiona l'estació francesa de la Gavarnie, i participa en el desenvolupament d'estacions a Azerbaidjan, Turquia i Kazakhstan, però la del Calafate és el primer projecte internacional en el qual l'empresa liderada per l'empresari andorrà Joan Viladomat, també president de la societat explotadora de les pistes encampedanes de Grau-Roig i el Pas de la Casa, parteix de zero.

Divendres passat, 7 de juny, va obrir pistes la nova estació de la Patagònia austral argentina, anomenada Calafate Mountain Park, dissenyada i construïda per l'empresa andorrana Pas Grau Internacional, tal com publica aquest dimarts el portal del món de l'esquí Nevasport. L'estació està situada a 15 quilòmetres de la població de Calafate, i el telecadira ofereix vistes al Lago Argentino i la seva serralada.

El complex funcionarà tant a l'hivern, per practicar l'esquí, les motos de neu i les raquetes, com a l'estiu, amb activitats de 4x4, bicicleta i caiac. Pas Grau Internacional va estar negociant durant diversos anys amb els polítics locals per trobar un emplaçament adequat, i va estar formant el personal de l'estació. Al maig es van començar a fer les primeres proves amb neu, i van començar a arribar els primers esquiadors, tot i que la inauguració oficial no arriba fins ara. L'estació compta amb un telecadira de dues places que puja fins a 1.050 metres, que era l'antic telecadira Riberal de Grandvalira, un telecorda de 184 metres també reciclat de l'estació andorrana, i un tapís de 85 metres. L'accés als ginys mecànics té un cost de 120 pesos argentins o de 25 dòlars americans. A més, compta amb un restaurant, un centre mèdic, servei de lloguer d'esquís i, en un futur, està previst que es construeixi un snowpark i una pista per a la pràctica del snowkite. Es preveu que la temporada d'esquí tingui una durada de quatre mesos, fins al setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT