PUBLICITAT

La continuïtat de Peñarroya marcarà el projecte de la pròxima temporada

  • El club sap que hi ha interés d'equips ACB, no li vol tallar cap camí i té una clàusula assequible
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president, Gorka Aixàs (esquerra), i el director general, Francesc Solana, en un acte de l'estiu passat Foto: TONY LARA

La campanya 2012-2013 és encara recent però ja comencen a haver-hi ball de noms. És ben curiós que per part del River, que malgrat no materialitzar l'ascens ha fet una temporada de somni, el primer que surti a la llum amb ofertes d'ACB és Joan Peñarroya. El tècnic. L'ànima que ha fet creure als jugadors que el camí cap a l'elit era possible. A Peñarroya se l'ha vinculat amb dos clubs, el Fuenlabrada de Quino Colom i el Manresa, equip de la ciutat on va nàixer. I el club ho sap i en veu del director general, Francesc Solana, i del president, Gorka Aixàs, matisa: «Sabem que hi ha interès per ell, però de moment cap oferta».

I el club té dues coses ben clares. La primera és que la seva continuïtat marcarà el projecte de la pròxima temporada. «Tot es guia a partir del tècnic», va assegurar Solana, «serà el primer del vestidor que sabrà el seu futur i a partir d'ell definirem la plantilla».

L'altra és que el River no té cap intenció de tallar-li el camí en el món del bàsquet. «Nosaltres volem que acabi l'any de contracte que li queda. Té una clàusula per trencar el contracte a partir del 15 de juliol, però aquell dia és massa tard. Sinó té una clàusula molt assequible per als clubs ACB i per al River seria un premi econòmic just, sense tallar la seva carrera com a entrenador», va detallar el director general.

La opinió de Solana és que una oferta d'un equip ACB «és un pastís que ¿a qui no li sedueix? Però es tracta d'una persona sensata, clara i que va de cara. Entenem les seves ambicions d'entrenar a l'elit però aquí també li oferim la possibilitat de continuar en un projecte que ell mateix va iniciar fa tres anys i que encara continua». Per rematar Solana va deixar clar que el River tindrà «paciència» però que és un tema que s'ha de tancar ràpid perquè ell és la primera pedra del projecte 2013-2014. «Ara mateix no tenim cap altra alternativa que ell», va rematar.

«L'ACB NO ÉS CAP QUIMERA» / Aixàs, també present ahir en la roda de premsa posterior al partit de divendres contra el Lucentum, va fer un balanç de la temporada. Per sobre de tot cal destacar la conclusió final del president: «Aquesta temporada s'ha demostrat que l'ACB no és cap quimera. En tots els aspectes, social, econòmic i esportiu, l'hem tingut a tocar i ara més que mai continuarem treballant per aquest objectiu». De fet, va parlar d'una situació similar a la de l'ascens del 1992: «Tot i que el desenllaç ha estat diferent, hem recuperat l'ambient del River de la dècada dels 90 i en el cinquè partit de la final s'han vist paral·lelismes amb la que vam jugar amb el Càceres a Escaldes». El que està clar és que l'any va començar amb un miler d'espectadors contra el Lugo i ha acabat amb 2.200 amb el Lucentum.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT