PUBLICITAT

La Cursa de la Dona bat tots els rècords de participació

  • Prop de 800 dones de totes les edats i alguns homes solidaris acudeixen a la cita esportiva i altruista
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Particiipants de la 3a edició de la Cursa de la Dona ahir a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Foto: TONY LARA

La 3a Cursa de la Dona celebrada ahir va ser un èxit i va batre rècords de participació. En total hi van participar 766 dones, segons va explicar a l'ANA la presidenta de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA), Montserrat Nazzaro, mentre que en l'edició anterior n'hi havia al voltant de 555; és a dir, 200 més que l'any passat.

L'organització va expressar la seva satisfacció per l'elevat nivell de participació, i «perquè la festa, malgrat el temps, ha estat molt maca igualment» va afirmar Nazzaro que va atribuir l'increment de la participació al fet que «la cursa ja està consolidada i esperona a seguir organitzant-la, confiant que augmenti el nombre d'inscrites, doncs la causa bé s'ho val». En aquesta ocasió s'havien dissenyat dos recorreguts, un de 2,5 km i un altre de 5 km. Les dones van poder escollir el recorregut i la modalitat de la cursa, és a dir, si el feien corrent o caminant. Potser per això, s'hi va poder veure gent gran i també nenes molt menudes, mares empenyent cotxets i famílies corrent agafades de la mà. I també algun corredor home, que es va sumar a la causa solidària, de lluita contra el càncer de mama.

LES GUANYADORES/ La guanyadora absoluta, fent el circuit de 5 km, va ser Laura Garciarena, a qui va agradar el circuit. És de Tarragona i era la primera vegada que corria la Cursa de la Dona andorrana. Després de comentar que visita sovint el país, va explicar que tenia ganes de participar en una cursa de la dona, i que en assabentar-se que aquest cap de setmana es feia a Andorra a través d'internet, va venir a participar-hi. La corredora tarragonina va dir que segurament tornarà en les properes edicions.

No obstant això, si per algú la cursa va prendre tot el seu significat, va ser per a Sílvia Felipo, qui va perdre la mare per culpa del càncer i té una germana malalta. L'atleta andorrana fa anys que pren part en curses d'aquestes mateixes característiques perquè «són molt especials, i sempre he volgut fer la cursa a Andorra» va dir. Ella va ser la vencedora de les dues primeres edicions. Aquest diumenge va creuar la línia de meta en tercera posició. Malgrat no haver guanyat, es va mostrar «molt contenta», doncs sabia que «seria més difícil, no estic entrenant com els altres anys i això agafa més volada, se n'assabenta més gent i som més a córrer, i és fantàstic!».

Finalment, Nazzaro va voler enviar unes paraules de «coratge per les persones que es troben patint la malaltia», així com un «record per les que no han pogut ser-hi perquè no han pogut superar-la, especialment a la Marta (Santuré), que ens va donar la idea de fer aquesta festa». La Cursa de la Dona està organitzada per l'Associació de Dones d'Andorra, el Grup Alba i el Club Atletisme Valls d'Andorra –al web del qual es podran consultar els resultats de la cursa–, i compta amb el patrocini de Morabanc, Perfumeries Júlia, el Comú d'Escaldes-Engordany, el centre comercial Illa Carlemany i Löle, a més d'altres institucions i entitats. Cal recordar que el càncer de mama és el més mortífer a Andorra, segons les estadístiques de Salut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT