PUBLICITAT

El Mercat Medieval registra milers de visitants menys

  • Prop de 5.000 persones van faltar a la cita aquest any a causa del temps
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un artesà fabrica baldufes ?joguina ancestral?, amb l'ajuda d'un torn Foto: m,j / ana

El tradicional Mercat Medieval de la Seu d'Urgell, que es va celebrar dissabte i diumenge passat, va tancar l'edició d'aquest any amb una estimació de participació d'entre 12.000 i 15.000 persones; una afluència de públic que se situa molt per sota de la de l'any passat en què es calcula que 20.000 persones van passar per les parades de la fira singular. El regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Jordi Pallarès, va atribuir ahir la davallada de públic al mal temps que va regnar durant gairebé tot el cap de setmana la capital de l'Alt Urgell. No obstant això, Pallarès va considerar que s'havien assolit els objectius marcats per l'Ajuntament que són «dinamitzar la ciutat i fer promoció dels seus encants medievals». Pallarès va afegir que «tenim un carrer Canonges que de fet, és un carrer medieval i jo crec que és un joia que tenim a la Seu». I va argumentar que «consolidant el Mercat també consolidem una mica l'atractiu d'aquest carrer». El regidor també va defensar que «com que es fan moltes activitats d'animació i molts tallers per a la mainada, és molt distret per sortir a donar un tomb i gaudir del dia si el temps no ho impedeix».

Les novetats d'aquest any van ser un sopar medieval, amb ambientació d'època, que es va celebrar dissabte i que va comptar amb una quarantena d'assistents, i una mostra gastronòmica d'un poble d'Itàlia que promocionava els seus arrossos. A més de l'animació i de les activitats preparades per als més petits. també van participar al Mercat un centenar de firaires del Pirineu i de tot Catalunya.

Menys andorrans/ La baixada d'assistents d'aquesta última edició també es pot explicar, segons Pallarès, perquè el bon temps que va fer a la costa catalana, «pot haver frenat la baixada d'andorrans. Si els dies no són tan bons la participació es basa una mica més en la Seu i els voltants, és una mica el que ens dóna el diferencial que hi pugui haver més o menys gent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT