Llovera es reivindica a Lorca amb el triomf al grup N i prop del podi scratx

• El pilot d'Abarth finalitza 5è en la classificació absoluta, a només 3s del quart i a 15s del podi
LORCA

Llovera, a Lorca, amb el seu Abarth seguit per un gran nombre d'aficionats Foto: FOTO ESPORT

Albert Llovera tenia clar que havia de millorar a Lorca (Múrcia), i així ho va fer imposant-se en el grup N, i acabant cinquè a la classificació scratx, a només 15 segons del podi i a 3 segons de la quarta posició. L'andorrà, que va haver de lluitar molt i superar fins i tot problemes mecànics, es va tornar a reivindicar en el Campionat d'Espanya de ral·lis de terra, que tornava a Lorca i feia oblidar així la primera cita de Cervera, on el pilot d'Abarth va trencar el motor.

«Estic molt content per un resultat que trenca la ratxa negativa de l'últimes proves», va dir el pilot andorrà, que a més va destacar «el tracte que m'han dispensat a Lorca», el que va fer que Llovera tingués «ganes de correspondre amb un bon resultat a l'ànim que en tot moment m'han donat els membres de l'Automòbil Club d'aquesta localitat i dels aficionats en general». L'andorrà, amb aquesta victòria en el grup N, repetia l'aconseguida la temporada passada en l'estrena de la competició murciana al Campionat d'Espanya de ral·lis de terra.

SUPERANT LES DIFICULTATS / Des del mateix inici de la prova, Llovera i el seu copilot, Àlex Haro, van imprimir un ritme molt competitiu a pesar que l'Abarth no estava al 100% del seu rendiment, ja que el motor, trencat a Cervera, havia arribat la mateixa setmana. Es van situar en la lluita per la tercera posició del podi, una lluita que va ser el centre d'atenció dels aficionats que van seguir la prova a les cunetes de les especials.

Després del primer bucle d'especials, Llovera i Haro estaven a la 6a plaça de la classificació absoluta, a 10s de la 4a plaça però, per darrere, els Subaru de Hernández i Sastre també estaven molt a prop. En el segon pas per les cronometrades A i B, van mantenir la mateixa posició gràcies a l'abandonament d'Oscar Fuertes, ja que el pilot local Francisco J. Hernández els havia superat i a més la diferència amb el 3r classificat es va ampliar a 25s. A la segona part del ral·li, la més complicada segons Llovera, la recuperació de l'equip Abarth va ser excel·lent tot i que, malgrat llimar diferències amb els rivals després de cada especial, al final es van haver de conformar amb la 5a plaça i amb diferències mínimes respecte als rivals que els precedien.

Llovera estava molt satisfet de l'experiència: «Estic molt content per un resultat que trenca la ratxa negativa de l'últimes proves». Malgrat el bon final de la competició, la jornada no va ser del tot tranquil·la, amb un problema mecànic: «En general, l'Abarth ha respost molt bé a les exigències que li hem plantejat, Malgrat tot al final del segon bucle del matí vam veure una petita pèrdua d'oli, concretament en el vaporitzador d'aquest element, i hem tingut un petit ensurt. Hem optat per perdre una mica de potència, reprogramant l'electrònica, i d'aquesta manera evitar riscos». El Campionat d'Espanya de Ral·lis de terra tornarà el proper 20 de juliol a Alcanyís, a Terol. Serà la tercera prova del calendari 2013, on Llovera espera tornar a lluitar com a Lorca.