PUBLICITAT

Els nens, la causa de l'overbooking

  • El club assumeix part de culpa per l'excés d'aforament en el Poliesportiu en tenir entrada lliure els menors de 14 anys H Es van superar les 2.500 persones quan la capacitat, sense les grades supletòries, era de 2.000
R.M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La ?grada jove', dijous fent el mosaic amb la tricolor Foto: TONY LARA

Ahir encara hi havien ecos de l'excés d'aforament que va viure el Poliesportiu la nit del dijous per veure el partit del River Andorra contra el Lucentum Alacant que havia de decidir qui dels dos pujava a l'ACB. A les graderies, i a les escales, portes, vomitoris i corredors, hi havia gent. Tanta que, tot i que no hi ha xifres oficials, l'estimació és de més de 2.500 persones. La capacitat de públic del pavelló estava regulada en 2.200 persones, sempre tenint en compte que al darrera de les cistelles hi haurien unes graderies supletòries de 200 persones en total. Com que aquestes finalment no hi eren perquè es van desestimar per motius de seguretat, tota aquesta gent sense seient es va haver de repartir com va poder. Però, segons el club, el problema es va agreujar perquè un gran nombre de nens van anar al pavelló, quan l'entitat no n'havia previst, de tant. Els menors de 14 anys tenien entrada lliure.

Al començament del partit, la Policia va obligar a tancar les portes. No hi podia entrar ningú més. A fora del pavelló encara hi havia una quantitat de gent important, però el problema dins era que hi havia cadires buides, perquè algunes persones reservaven les places a acompanyants. Així doncs, les escales i corredors eren plenes, i tant el club com els tècnics del Govern, fins i tot el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, van estar resituant la gent que era dempeus en aquelles cadires buides. Quan això es va regularitzar, finalment la Policia va permetre l'entrada d'aquells que esperaven al carrer, indignats per tenir entrada pagada o ser abonats.

El club, ahir en boca del director general, Francesc Solana, assumia part de la culpa per l'excés de públic, i volia destacar la feina de la Policia per reorganitzar la situació, que va arribar a ser de màxima preocupació.

La tensió no va passat desapercebuda pel cap de Govern, Toni Martí, que es va mostrar visiblement preocupat per la situació. De fet, hi va haver tensió entre els membres del club, la Policia i personal del Govern que feia la feina d'ubicar el públic. Al final, però, no va passar res greu, però no cal oblidar que a un recinte tancat s'acumulaven unes 2.500 persones, mínim, i les sortides d'emergència més pròximes al públic eren les grans portes dels laterals de la graderia petita, poblada sobretot per la grada jove, precisament les portes que no es van voler obstaculitzar amb la graderia supletòria que es va acabar per treure. La festa va acabar bé a la graderia, tot i que no al terreny de joc, on el River va perdre. Però aquesta història és ja el passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT