PUBLICITAT

La capital tanca el primer trimestre amb superàvit

  • El personal representa prop del 57% del capítol de despeses
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols, Ferrer i Minguillón, en un Consell de Comú a la capital Foto: àlex lara

El Comú d'Andorra la Vella va tancar els comptes del primer trimestre de l'any amb un superàvit de mig milió euros, amb sis milions en despeses liquidades i 6,5 milions d'ingressos. La consellera de Finances, Maria Carme Nin, va explicar que «si bé els ingressos són lleugerament inferiors als de l'any passat, en un 0,32%, les despeses corrents, del dia a dia, també experimenten una reducció del 7%». I va afegir que «si no hagués estat per la sentència a favor de l'empresa EMBT que va costar 200.000 euros al comú, la contenció de la despesa encara s'hagués notat més». No obstant això, i al fet que «les despeses de personal també s'han reduït un 3% en relació a l'any passat» –va precisar Nin–, la despesa per aquest capítol representa prop del 57% de la despesa total en els primers tres mesos de l'any.

Una circumstància que es va interpretar de diferent manera des dels colors de l'oposició comunal en la roda de premsa posterior al consell de comú. Així, mentre el socialprogressista Josep Vila va lamentar que el «comú no ens manté informats de la plantilla de que disposa, cosa que li hem preguntat en reiterades ocasions; també ofereix molts serveis però, potser hi ha coses que es podria estalviar». I va afegir que «amb el meu excompany, Marc Cornella, ja els havíem demanat de tornar a rebaixar els salaris dels càrrecs polítics en un 5% cosa que no van fer; ben al contrari, el que van fer és augmentar-se'l». Vila també va criticar l'elevat nombre de càrrecs de confiança i assessors que treballen per a la corporació i que «no sabem exactament quants són ni el que cobren o el què fan» i va tornar a criticar la despesa del butlletí comunal alhora que va insinuar que al comú de la capital li cal un altre director de comunicació.

Donar bon servei / La consellera socialista, Dolors Carmona, i el conseller demòcrata, Carles Torralba, van ser més benèvols amb aquesta qüestió. L'única cosa en la qual va insistir Carmona, va ser que «si les noves contractacions són per cobrir les necessitats del ciutadà i donar-li un millor servei, benvingudes». I va matisar que «cal ser prudents perquè en una corporació que hi treballen tantes persones, a vegades es pot perdre l'horitzó». Per últim, Torralba va defensar la plantilla del comú, posant com a exemple pràctic l'ensurt que van patir els veïns de l'avinguda Meritxell en cedir una canonada d'abastiment d'aigua. «El que la despesa en personal sigui elevada o no, depèn de com es miri, l'episodi de la canonada de Meritxell que va rebentar és un exemple de com el personal del comú és ràpid i eficient».

529 assalariats / El cònsol menor, Jordi Minguillón, va explicar que «el Comú d'Andorra la Vella tenia 529 assalariats el 31 de maig passat i 526, el 31 de març de l'any passat». I va argumentar que «és cert que durant dècades la tendència va ser augmentar la plantilla, però ja fa uns anys que es van prendre mesures per estabilitzar-la». Minguillón també va insistir en la política de contenció de la despesa que aplica la corporació local. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT