PUBLICITAT

La jutge rebutja investigar si Crespo té comptes a Andorra

  • L'exalcaldes està acusat de tracta de favor a un mafiós
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Maria Eugènia Alegret, la magistrada que investiga la relació entre Xavier Crespo i la màfia russa, ha rebutjat que s'investigui si el diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar posseeix comptes a Andorra. En un acte, la jutge considera que la Fiscalia Anticorrupció no ha plantejat indicis sòlids per pensar que puguin existir aquests dipòsits. «No caben investigacions genèriques o prospectives», raona Alegret, que també ha rebutjat una altra petició: la d'incorporar informació patrimonial sobre Crespo i la seva família, informa El País.

El diputat nacionalista va declarar el març passat com a imputat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel presumpte tracte de favor que l'Ajuntament de Lloret va donar a l'empresari rus Andrei Petrov quan ell era alcalde. Segons els investigadors, el consistori va perdonar 133.000 euros en impostos a Petrov per la construcció d'un centre comercial. A canvi, l'empresari –vinculat a una trama que, presumptament, va blanquejar 56 milions a Espanya– va regalar viatges a Moscou i un rellotge, i patrocinar els clubs locals d'hoquei i futbol.

Durant aquella llarguíssima declaració pels delictes de suborn i prevaricació, el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo va preguntar a Crespo sobre el presumpte enviament de grans sumes de diners a les illes Caiman. A petició de la fiscalia, l'Agència Tributària va elaborar un informe en què consta «una sortida d'invisibles» cap a aquest paradís fiscal per valor de 53.000 euros. Aquell enviament va ser ordenat per l'esposa de Crespo, Guadalupe Oliva, el 2002, «per tant molt abans que Crespo fos elegit alcalde».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT