PUBLICITAT

Mandicó no és partidari de la moratòria a la Massana

  • Diu que el problema dels endeutaments està a les societats participades
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un moment del Consell Sabut celebrat ahir a Canillo Foto: ANA / M.T.

El cònsol de Canillo, Josep Mandicó, va assegurar ahir, després de la sessió de Consell Sabut, que el comú tancarà l'any amb un endeutament «bastant per sota» del 200% dels ingressos que marca la Llei, però considera que la solució per als comuns que hauran sobrepassat aquest límit, com el de la Massana, no passa per una moratòria, sinó per resoldre el problema de les societats participades. De fet, Mandicó va assegurar que les lleis estan fetes per respectar-les, però que el problema de la Massana no ve del comú sinó de les societats participades, i que, per tant, s'ha de buscar una solució entre tots «per buscar un terme mig». En aquest sentit, el cònsol va recordar que actualment els computa el deute però no els ingressos de les societats participades, però que tampoc seria bo que computessin, ja que llavors l'endeutament es podria disparar.

En el cas del seu comú, Mandicó va assegurar que si l'any continua com fins ara «anem molt tranquils», ja que estaran «bastant per sota» del llindar d'endeutament que fixa la llei. Així, Mandicó va recordar que el 2012 sí que es va tancar al 203%, però que es tracta d'una situació puntual i que les previsions pel 2013 són molt millors, informa l'ANA.

Pel que fa a la problemàtica del no compliment d'aquest sostre per part d'alguns comuns, com és el de la Massana, el cònsol de Canillo va dir que és important que es fixi un sostre perquè no hi hagi la temptació de fer coses que no són necessàries, i que la llei hi és per complir-la.

Pel que fa a les negociacions sobre la delimitació de competències, Mandicó va assegurar que la qüestió va avançant, tot i reconèixer que hi hagin escèptics perquè fa molt temps que dura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT