Decepció del River i de l'afició en veure com s'escapa l'ascens (71-95)

• En 20 minuts el River portava 5/11 en triples i el Lucentum un increïble 8/13
  • El percentatge de triples del Lucentum Alacant va resultar incontestable i va ser especialment devastador en els 4 primers minuts del tercer quart
06052013-river

Scrhreiner, Green, Scrhreiner, Huertas, en 3 minuts 4 triples i taules en aquest aspecte però el Lucentum era el que es portava el triomf momentani, 8-16 (minut 5), en un inici vibrant. Peñarroya demanava pilotes interiors per als seus homes en el temps mort però en aquestes entrava en pista Coppenrath. No va ser un problema no assistir als seus pivots perquè Blanch anotava 7 punts consecutius per retallar al 15-16. El Lucentum no seleccionava bé els seus tirs i quan ho feia aquests no entraven. Andorra va castigar la sequera alacantina però no va acabar de culminar la remuntada i Coppenrath va establir un nou matalàs per als seus fins al 15-21 amb què va acabar el primer quart.

En els dos primers minuts del segon acte el tècnic dels alacantins veia com se li complicava la rotació interior ja que tant Coppenrath com Rejón es col·locaven amb dues faltes. Aquesta situació preocupava especialment amb els 6 punts de Hampl. Sabat i Blanch van entrar en un intercanvi de triples que recordava anteriors trobades. La tensió augmentava per moments, Bas també mostrava el seu bon canell des de la llarga distància i pujava el 29-36 al marcador. Els artillers tenien perfectament calibrat el punt de mira, Scrhreiner reapareixia i ho feia de nou amb un rendiment excepcional, per això el Lucentum seguia per davant en el marcador (38-43, min.18). Entre tots dos conjunts 13 triples en aquesta primera meitat. Les últimes bombes, les de Huertas i Bas situaven a Alacant per sobre de la desena de punts i precisament amb 42-53 es va arribar al descans.

El River Andorra necessitava fer un bon començament de tercer quart per no veure's en dificultats però el triple de Pedro Rivero no ajudava (42-56) i tampoc Hampl va treure rendiment a l'antiesportiva de Rejón. Un altre triple de Rivero i l'acció posterior de Rejón deixava el bitllet per a l'ACB pràcticament en mà del Lucentum (42-61), però quedava molt de temps, tant com 18 minuts. No obstant això prou amb dos minuts més perquè el partit es decidís. Rejón primer i un triple de Huertas feia que Alacant fes olor d'ACB a 16 minuts del final de la cinquena trobada i és que el 42-66 era inapel·lable.

Els minuts següents es van fer molt llargs tant per a la fantàstica afició que va omplir el poliesportiu andorrà com per al propi River que va rebre massa càstig per a la igualtat viscuda en la sèrie.

El percentatge de triples del Lucentum Alacant va resultar incontestable i va ser especialment devastador en els 4 primers minuts del tercer quart, quan es va trencar el xoc