PUBLICITAT

ACB: Ara sí o sí

  • El BC Andorra es juga aquesta nit l'ascens en el partit decisiu al Poliesportiu contra el Lucentum d'Alacant
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Safford, que avui jugarà tot i les molèsties abdominals, ahir just abans de l'inici de l'entrenament de la tarda Foto: TONY LARA

Tota la temporada lluitant, rebent cops i aixecant-se, deixant-se jugadors pel camí, lesionats, tocats, adolorits però a la pista, crits, tensions, maldecaps, entrenaments, gimnàs, tirs a cistella, centenars, milers de tirs a cistella (3.252 en tota la temporada; 1.095 en els play-off, 2.157 en la lliga regular), faltes, assistències, esmaixades, polèmiques, tècniques, victòries, derrotes... Ha arribat l'hora. L'ACB és a un partit, a 40 minuts de joc. El BC River Andorra se la juga contra el Lucentum d'Alacant en el cinquè partit de la sèrie de la final del play-off d'ascens. No hi ha més. És l'ACB: ara sí o sí.

A les 21.00h arrencarà el partit dels partits. En aquest moment començarà el final del dia més llarg del BC Andorra en els últims 20 anys, després que el mític Festina Andorra ho assolís contra el Càceres. El Lucentum serà sempre recordat com el rival de l'Andorra que va exigir un cinquè duel, que va obligar a viure una sèrie final majestuosa, mítica, amb tota la carn a la graella. «Estarem els que podrem, farem com tota la temporada, que si uns no estan, hi seran d'altres per ajudar». Així ho explicava ahir el tècnic Joan Peñarroya, que dissertava sobre la importància ja no del matx, sinó de la temporada 2012-2013: «Penso que aquest any tots els components de l'equip el recordarem sempre, per les grans victòries, però també per les grans derrotes de les que ens hem aixecat». L'entrenador manresà destacava com ha crescut cada jugador del River per arribar a aquest punt, amb un «els jugadors han madurat molt» i una frase per analitzar: «El desgast mental d'aquest grup no l'ha patit ningú aquesta temporada. El nivell de concentració a cada partit era vital i això no ho ha aconseguit cap altre equip. Per jugar així, has de millorar dia a dia».

«TENIM DESIG DE JUGAR AQUEST PARTIT» / La paraula màgica és «desig», això que diu Peñarroya del seu equip: «Tenim desig de jugar aquest partit, i esperem un Poliesportiu a vessar. Demà [per avui] serà el dia». Però el tècnic va anar més enllà, tot recordant que l'objectiu del club sempre ha estat omplir el pavelló i jugar pel públic: «Espero que vinguin preparats per ajudar l'equip».

EL RIVER «TAMBÉ» TÉ EXPERIÈNCIA / Peñarroya va destacar que el Lucentum és un bloc molt experimentat en cites com aquesta, però va avisar que el River ha millorat molt en aquest sentit: «Són jugadors experimentadíssims en jugar aquest tipus de partits, però nosaltres també hem agafat aquest any aquesta experiència».

SAFFORD I MARESCH, SÍ; PÉREZ, DUBTE / Justin Safford, que ja no va jugar ni un minut en el quart partit de la final pels dolors abdominals que pateix, i Anton Maresch, que està lesionat de l'espatlla com gairebé en tot el play-off, sí que seran a la pista avui. El dubte serà Dani Pérez, que ahir es feia una última prova i el diagnòstic no diu que estigui recuperat del trencament a l'abductor. La decisió de jugar serà d'ell, en acord previ amb el cos tècnic.

HI HAURÀ PLE AL POLIESPORTIU / Amb les graderies instal·lades darrera de les cistelles –ahir encara devien superar el vistiplau de seguretat de la Policia–, l'aforament arribarà a les 2.200 persones, segons el BCA. El ritme de venda d'entrades ha estat frenètic fins que a última hora el director general, Francesc Solana, confirmava que hi haurà ple: «S'han exhaurit totes». Una gran alegria per a Peñarroya, qui va apuntar: «Esperem una festa... Després del partit».

SUPORT A LA GRADERIA PER AL LUCENTUM / Sense haver-hi una xifra concreta, sí que se sap que al Poliesportiu hi haurà una petita representació de l'afició alacantina.

LA LLOTJA PLENA / La presència d'autoritats està assegurada avui. Hi serà el cap de Govern, Toni Martí, així com el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, o el Síndic General, Vicenç Mateu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT