Andorra torna a rebre un 0-3 contra una Bulgària relaxada

• Un gol en el descompte de la primera part enfonsa el somni de puntuar

Iliya Munin refusa una pilota que intentava controlar Álvaro Guevara al vèrtex de l'àrea búlgara, ahir al Comunal Foto: TONY LARA

El segon partit de la selecció contra Bulgària en quatre dies, corresponent a la fase de classificació de l'Europeu 2015 sub-21 va deixar una anècdota: Andorra està abonada a la derrota per 3-0. Així va quedar en el debut contra Rússia a casa, el dissabte de la setmana passada a Sofia i ahir a l'Estadi Comunal.

El combinat que dirigeix Justo Ruiz continua sense puntuar tot i que ahir, tal i com avançaven els minuts, va haver-hi la sensació de que un puntet sí que es podia rascar. Perquè Bulgària va sortir al terreny de joc molt relaxada, sense presses per marcar, amb certa apatia... Andorra, de la seva banda, gairebé va renunciar a xutar a porteria però defensivament va fer una gran feina, amb ordre, amb intensitat, anant a pressionar la sortida de la pilota rival amb eficàcia. I el premi de nou encaixar abans del descans va estar a punt d'arribar si no fos per culpa de Kirilov, un extrem esquerre d'aquells ràpids, amb un gran dribbling i molt intel·ligent. Va recórrer la banda, quan arribava a la línia de fons no hi havia cap company clar a qui centrar la pilota, va amagar, es va colar entre dos i al punt de penal, quan estava a punt d'armar la cama dreta, Walid el va derribar. Passaven dos minuts del temps reglamentari quan Nedelev va marcar la pena màxima.

Aquest gol va fer molt mal perquè enfonsava un somni que tal i com estava el matx es veia factible. A més, Andorra havia fet un enorme desgast físic en els primers 45 minuts que va pagar car en la segona part. Era habitual veure als tricolors arribar tard a les pilotes però Bulgària tampoc es va mostra molt interessada en fer molt més. El 0-2 va arribar al minut 52, de nou gràcies a una individualitat de Kirilov, que aquesta vegada, després d'escapar-se per velocitat de Jesús Rubio a la línia de fons, va guanyar angle i amb la dreta va enviar la pilota rasa i col·locada al pal llarg. El 0-3, al 72 i amb el dipòsit d'Andorra en reserva, el va tornar a fer Nedelev per una errada de marca i una gran assistència de Rainov que va executar amb una vaselina subtil i preciosa.