PUBLICITAT

Els comuns creen una nova categoria del cens per a altes i baixes dubtoses

  • Encabirà els casos de persones que se sap que viuen al país però que no s'han inscrit a la parròquia on resideixen
  • Es crearà una forma preventiva amb dues adreces fictícies, perquè no es perdi tota la informació de la persona interessada
05062013-CONSOLS
El cònsol de la Massana, David Baró, i el d'Ordino, Ventura Espot, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols.. Foto: ANA / M. T,

El Consell del Cens ha acordat crear una nova categoria en el cens d'altes i baixes dubtoses per encabir-hi els casos de persones que se sap que viuen al país però que no s'han inscrit a la parròquia on resideixen. Tal com s'ha explicat aquest dimecres en reunió de cònsols, s'ha decidit que en aquests casos, abans de donar la baixa definitiva del cens, es crearà una forma preventiva amb dues adreces fictícies, perquè no es perdi tota la informació de la persona interessada. Segons ha explicat el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, a títol legal aquestes persones no estaran incloses en el cens.

D'altra banda, els cònsols també han acordat aquest dimecres demanar una reunió amb l'empresa que s'encarrega de la recollida selectiva del vidre i els envasos, per tal que dugui a terme una campanya de sensibilització per millorar el rendiment del servei. De fet, es demanarà a l'empresa que compleixi amb el contracte, que estipula que un 2% de la despesa anual es destini a aquest efecte.

La reunió de cònsols també ha servit per acordar que s'incloguin al web agenda.ad les activitats esportives que se celebren al país, a banda de les culturals, sobretot les més rellevants que puguin atreure turisme. Finalment, els cònsols han iniciat l'estudi per determinar si poden fer un concurs conjunt entre tots els comuns per a l'adquisició dels llums de Nadal.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT