PUBLICITAT

iPads per a tots però, a 450 euros

  • El nou pla d'estudi integra el suport digital pels avantatges que té per a mestres i alumnes
G. GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns nens juguen amb una tauleta digital Foto: JOAN CORTADELLAS

El Permsea també requereix l'ús d'una tauleta iPad de 450 euros, que les famílies hauran de comprar als seus fills. Educació calcula que el setembre que ve seran 289 alumnes els que l'hauran de portar a classe, en començar el primer curs de Segona Ensenyança. Una inversió assumible segons el ministeri ja que la despesa per alumne, en arribar a aquest nivell de l'ensenyament andorrà, és d'entre 380 i 420 euros de mitjana. La bona notícia és que la Ipad no només substituirà aquesta primera despesa, sinó que també substituirà la despesa atribuïda als cursos següents, que suma 685 euros més. I és que la tauleta arraconarà per sempre més els enutjosos llibres de text i diccionaris.

Així, la segona bona notícia –potser més important fins i tot que la primera– és que l'esquena dels escolars deixarà de doblegar-se sota el pes sempre més feixuc de les motxilles i carteres. Si els nens guanyaran en confort i en salut, els pares també estalviaran a la llarga, per molt que de primer pugui semblar que se'ls obliga a fer una despesa exagerada.

L'atractiu d'Apple

¿I perquè Apple? Doncs perquè és sinònim de durabilitat en el món vertiginosament canviant de les noves tecnologies. El director de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, va explicar ahir que «cap altre marca ofereix la quantitat d'aplicacions que ofereix Apple per al món de l'Educació». Torredà també va defensar que «es tracta d'un dispositiu robust a més de versàtil» que podrà suportar el pas del temps, sense que els nens l'hagin de canviar en finalitzar els dos primers cursos de secundària, sinó tot el contrari. I va defensar que el podran utilitzar fins acabar l'ensenyament obligatori.

Altre factor determinant per escollir Apple en lloc de qualsevol altre producte, «és que ens ofereix seminaris gratuïts i formacions adreçades als usuaris i suport tècnic», va afegir Torredà. La ministra d'Educació, Roser Suñé, va reconèixer que «vaig ser l'última persona que va dir sí, però al final també estic convençuda que necessitem aquesta eina». I va llançar un missatge tranquil·litzador als amants dels llibres afegint que les biblioteques no desapareixeran de l'Escola Andorrana i l'alumne que vulgui llegir un llibre en format paper també ho podrà fer.

Defensant la integració del nou dispositiu tecnològic a l'aula, Torrellà va explicar que «fins ara hem omplert les aules de ferro amb els ordinadors i necessitàvem una eina prou àgil per integrar els continguts del Permsea que a més, ens permetés administrar-los des de cada centre i alhora controlar el suport». I va argumentar aquesta darrera exigència pel fet que «el client a qui va dirigida l'eina és un client vulnerable i sensible, es tracta de nens i nenes».

Per concloure, va afegir que «Apple també ens ofereix suport tècnic, no només en solucions sinó també en estructura digital associada perquè les xarxes sense fil dels centres no poden funcionar amb el router que tenim a casa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT