PUBLICITAT

El parc d'animals contribuirà a la desestacionalització del turisme

  • Camp diu que «no ens podem aturar aquí» i que encara «hem de reforçar més l'oferta» pel període d'estiu
L. F. M.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
A la galeria, l'ós anomenat Julio, sobre aquestes línies, un dels llops siberians, ahir Foto: ÀLEX LARA

«ha estat molt criticat però nosaltres avui hem fet un somni realitat; Sant Julià es mereixia una aposta forta, un motor, un revulsiu econòmic, i crec que avui ho hem aconseguit». Amb aquestes paraules mostrava ahir la cònsol major laurediana, Montserrat Gil, el seu orgull en la inauguració del nou eix de Naturlàndia: el parc d'animals.

Gil va explicar que es tracta «d'un projecte de país, on tots hi hem apostat moltíssim». En aquest sentit, el ministre de Turisme , Francesc Camp, va voler agrair al Comú de Sant Julià de Lòria l'ampliació de la seva oferta lúdica dins de Naturlàndia, sobretot en un moment com l'actual «en el qual no s'inverteix en turisme, la principal font d'interessos del país». A més, Camp va afegir que «el punt feble d'Andorra sempre ha estat la oferta turística d'estiu» i que amb aquest parc, «aquest punt feble ja no ho és tant». Tot i així, el ministre va afegir que «no ens podem aturar aquí, encara hem de reforçar més l'oferta», i que malgrat les accions que actualment està duent a terme el Govern, «segurament encara caldrà invertir més».

Gil va dir que «som conscients del moment que estem vivint, de les dificultats amb les que ens podem trobar, però no ens podem aturar, hem de seguir creant llocs de treball». Actualment l'equip del parc està compost per unes 50 persones, 15 de les quals formen part d'un dels programes de Govern per a la gent aturada. La cònsol va dir que amb les necessitats de manteniment i amb les ampliacions que es preveuen fer en un futur, «esperem mantenir tots els llocs de treball».

La visita de les autoritats / Ahir diverses autoritats comunals i nacionals, patrocinadors i col·laboradors de la parròquia van visitat les instal·lacions dels animals, que actualment es divideixen en quatre zones. La primera amb els cérvols comuns, els cérvols sika i les daines; la segona amb els óssos –una de les principals atraccions durant la visita –, el tercer espai és el dedicat als llops siberians i finalment l'últim espai dedicat a la granja escola.

Segons va explicar el director del parc, Miquel Naudí, l'objectiu és «introduir cada any noves espècies», i , a curt termini, ampliar el parc amb isards, «l'animal emblemàtic d'Andorra» i amb marmotes «perquè és més didàctic per als nens». La cònsol també va avançar que ja s'han posat amb contacte amb els propietaris de dos linxs que esperen que arribin «el més aviat possible».

LA POLÈMICA / Aquest projecte, que com va voler recordar Gil ja «venia del comú anterior» i al qual va agrair «l'esforç, la iniciativa, la valentia i sobretot les ganes de fer de la Rabassa un punt de referència a nivell turístic», ha estat polèmic tant a la parròquia com al país i ha rebut moltes critiques; pel que fa al resultat final, però, sembla haver aconseguit més consens. Gil va explicar que «hem creat un parc molt adaptat a la natura i molt pedagògic».

La cònsol major laurediana va recordar que els costos del parc s'han comptabilitzat, «la inversió total», en uns cinc milions d'euros, i que esperen i confien que «es pugui amortitzar entre 5 i 10 anys». Pel que fa als costos de manteniment dels animals, Gil va explicar que «és un cost zero, ja que els establiments de la parròquia «ens estan ajudant amb el menjar; tant els óssos com els llops i les daines tenen el menjar gratuït».

El proper cap de setmana el comú ha programat una jornada de portes obertes els dos dies per tal de promocionar el parc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT