PUBLICITAT

AD800 trasllada al Consell el debat sobre la gestió de la CASS

  • Volen que l'oposició prengui el relleu a les seves reivindicacions
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Montoro, amb el president d'AD800 Carles Julián i dos membres més, porten les firmes al Consell, ahir Foto: ANA / M.T.

L'associació AD800 va fer entrega ahir al Consell General de les 3.200 signatures recollides durant el darrer any, per demanar més transparència en la gestió de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Després de reunir-se amb la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i que aquesta «no ens fes cas en les nostres reivindicacions», la plataforma ha decidit traslladar al Consell el debat. La voluntat és que sigui l'oposició la que prengui el relleu a les seves demandes.

Tal i com va explicar el portaveu i vicepresident de l'associació, Manel Montoro, les 3.200 signatures van encaminades a demanar més informació sobre la gestió econòmica de la parapública, sobretot la que fa referència als darrers anys. «Volem que se sàpiga què ha passat i què està passant». Segons AD800, «la CASS s'ha gestionat de manera nefasta durant molts anys i s'han fet moltes inversions en què s'ha perdut diners». A més, part del patrimoni de la parapública està en mans privades, va assegurar Montoro. Segons el portaveu, «sabem que ha passat tot això, però ens és difícil demostrar-ho, només pot accedir a aquesta informació un conseller. És per tot que volen que s'investiguin aquestes irregularitats a través del debat al Consell General».

La idea d'AD800 és que sigui l'oposició, tant a través del Grup Parlamentari Socialdemòcrata com del Grup Mixt, la que lideri les reivindicacions, sol·licitant durant una de les sessions aspectes com un registre d'inversions de capital risc dels darrers anys o demanant que les actes del consell d'administració siguin públiques. També volen que es regulin mecanismes de control per tal que situacions com les que denuncien no tornin a passar. Les 3.200 signatures són de ciutadans tan andorrans com no andorrans, sempre i quan cotitzin a la CASS.

Llei de responsabilitat política / Prop d'un any després de la seva creació, l'associació assegura que segueix molt viva i calibra la seva notorietat entre la ciutadania a través dels 3.200 seguidors que té actualment a la xarxa social Facebook, la mateixa que la va veure néixer. És un nombre que s'està mantenint els darrers mesos, va informar Montoro.

Paral·lelament al tema de la CASS, la plataforma també està treballant en dos altres aspectes, recollint les demandes i reivindicacions de la pròpia societat andorrana.

Per una banda, una iniciativa legislativa popular per fer una llei de responsabilitat política, que s'iniciarà les properes setmanes, va informar Montoro. Per altra, col·laboren amb la recollida de signatures per a demanar llistes electorals obertes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT