PUBLICITAT

Rodellar: «L'equip està preparat»

  • El preparador físic del River creu que la plantilla suportaria el ritme actual «dues o tres setmanes més»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La instal·lació de les noves graderies, ahir al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

El River Andorra porta 13 partits disputats en aquest play-off d'ascens a l'ACB, mentre que el Lucentum en suma 11. Tots dos equips van completar una fase regular amb 26 jornades. Des que ha acabat la lliga, el conjunt andorrà acumula la meitat de duels que en tota la temporada d'hivern. Amb tot, el preparador físic de l'equip, Miguel Ángel Rodellar, creu que l'equip «està preparat», i fins i tot assegura que el ritme de competició que viu la plantilla andorrana es podria allargar «durant dues o tres setmanes més en condicions òptimes», tot assumint que si durés «un mes més, faria una forta baixada» de rendiment. Vist que el partit decisiu i últim de la temporada és demà, el rendiment andorrà per buscar l'ascens a l'ACB està garantit.

El secret, segons Rodellar, és que l'equip està «bé de cap», i per tant «la fatiga es nota molt menys». El preparador físic i el cos tècnic es van reunir a principi de temporada per planificar la temporada, i es va decidir fer una planificació «per estar bé durant tot l'any». Dit i fet, el River ha mantingut un nivell de competitivitat que ha sorprès tothom, rivals i no rivals, i s'ha permès ser líder indiscutible de la fase regular fins l'última jornada, quan el Burgos li va vèncer en el darrer partit. «Hem entrenat molt bé tot l'any», va dir Rodellar.

Rodellar, a més, va destacar el rendiment dels jugadors en una recta final de temporada complicada perquè altres equips, «com Palència, Alacant i d'altres han pogut hipotecar el final de la lliga regular per estar ara en play-off en un estat superòptim». Rodellar diu que és per això que el River ha corregut «un risc», però que a la vista dels resultats, està sortint bé.

L'ESTAT MENTAL PESA MOLT / El desgast de la plantilla és evident, però Rodellar considera que el físic «té molt a veure amb l'estat del cap». «Si estem malament mentalment, no seria positiu, però com que anem superant dificultats durant tota la temporada, estem molt, molt bé». Un exemple per a Rodellar és Marc Blanch. L'aler assegura estar «en el millor moment de la temporada», i Rodellar ho explica: «El cap li funciona molt bé, està amb molta confiança i això es nota».

ENTRENAMENTS DE «RECUPERACIÓ» / Les sessions dures d'entrenaments fa temps que són història. «La càrrega de partits que hi ha durant el play-off» fa que les sessions siguin «de recuperació», va manifestar Rodellar, que creu que el ritme de jugar dos partits per setmana «és millor» perquè així s'entrena amb recuperació i els dies d'intensitat són els dels partits.

DANI PÉREZ, NOVA PROVA AVUI / Avui el base Dani Pérez té programada una prova per dictaminar el gruix del trencament, que s'espera que sigui menor d'un centímetre. En aquest cas, Rodellar va dir que el problema d'aquesta lesió és que si Pérez fes «un mal gest» podria ser nefast. Així mateix, el tècnic Joan Peñarroya, després de l'entrenament matinal, es va mostrar més que caut. «És molt complicat que hi sigui», va dir. Durant les sessions, Pérez fa carrera continua, exercicis de gomes i tir.

Per altra part, dels altres lesionats (Maresch i Safford) Rodellar va assegurar que tot depèn de com suporten el dolor. «Anton ha aguantat molt, i l'esquinç intercostal de Justin és a una zona molt dolorosa perquè cada cop que respira li fa mal».

EL LUCENTUM HA FET NIT A LA CARRETERA / El Lucentum d'Alacant ha planificat el cinquè partit de manera que l'arribada de l'equip al Principat estava prevista per aquest matí. Al voltant de les set de la matinada hauria d'haver arribat l'autobús amb cos tècnic i jugadors, ja que l'expedició sortia d'Alacant ahir a la nit. Així, al matí el Lucentum en principi té previst descans per avui, i ja al vespre, a les 20.30h, ha reservat la pista del Poliesportiu per entrenar. El River entrenarà avui just abans, de 18.00h a 20.00h.

AHIR S'INSTAL·LAVEN LES GRADERIES / Després de parlar amb el departament d'Indústria, el club va rebre ahir la confirmació per poder instal·lar les graderies suplementàries al darrera de les cistelles. Així doncs, a la tarda ja van començar els treballs a la pista per la nova instal·lació, que espera formar al voltant de la pista una pressió més a favor de l'equip andorrà en el dia en què l'ascens a l'ACB està en joc.

300 ENTRADES VENUDES I D'INVITACIÓ / Ahir el club va començar amb el lliurament d'entrades al Casal de l'Esport. Entre invitacions que arreplegaven els socis i les que es posaven a la venda a preu de 5 euros, al matí ja gairebé se n'havien repartides un centenar, mentre que a la tarda es va arribar a les 300. El ple sembla assegurat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT