PUBLICITAT

La seguretat passa per davant de tot

  • L'organització garanteix traçats alternatius, itineraris d'evacuació i més
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els marcadors de l'AUTV travessant una zona amb neu i pedra Foto: AUTV

gairebé seran 2.000 les persones que disputaran alguna de les cinc curses que ofereix l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) 2013 i vist l'enorme salt quantitatiu que ha viscut aquesta cursa en només cinc anys de vida a nivell participatiu, l' empresa organitzadora, Cims Màgics, està en plena campanya estratègica per difondre un missatge que preocupa a la gran majoria. El missatge és que la seguretat passa per davant de tot. Les preocupacions són les condicions de cursa, ja que a la duresa de cada una hi ha l'afegit de la neu, que en diversos indrets superen fins i tot els cinc metres.

Dita neu és el tema estrella ara que queden menys de tres setmanes per a la gran cita. Tothom parla de com estaran les muntanyes, tothom pregunta si vistes les circumstàncies és obligatori dur algun tipus de material, quines són les equipacions necessàries per córrer... L'AUTV va haver de fer una intervenció al seu facebook vist l'allau de preguntes. «Aclariment de Cims Màgics, que no pot contestar individualment a totes aquestes preguntes: grampons aconsellats, no obligatoris; samarreta+manigots = samarreta de mànigues llargues; pirata (cobrint genolls) + bessoneres = malles llargues».

Tot això un dia després d'emetre un comunicat sota el titular «cursa dura però segura. L'organització reforça els punts de control». En aquest s'explica que hi ha un itinerari alternatiu en cas de mal temps extrem; que si no es pot córrer per pics i crestes, hi ha un altre traçat amb menys altura conservant la distància i el desnivell originals, que s'han previst sistemes de neutralització, itineraris d'evacuació i sistemes de comunicació molt elaborats que permeten garantir un nivell de seguretat molt alt.

«Cal dir que Andorra no és muntanya, sinó alta muntanya», amb punts de fins a 3.000 metres. Cada corredor tindrà un xip o localitzador per saber la seva posició exacta però malgrat tot, Cims Màgics també va demanar una «actitud responsable dels corredors» respectant el reglament i portant material de seguretat, tot i que no és obligatori.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT