PUBLICITAT

Batalla formula que Andorra prioritzi la mà d'obra de la Seu

  • Proposa la inclusió de les ofertes dels empresaris andorrans al Servei d'Ocupació de Catalunya
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va manifestar ahir als micròfons de Ràdio Nacional d'Andorra, en el programa Ara i Aquí, que «la Seu i l'Alt Urgell sigui el primer lloc on els empresaris andorrans vagin a buscar mà d'obra, per a qualsevol qualificació laboral». Batalla va fer aquest suggeriment davant l'impacte que ha causat la crisi econòmica també el mercat laboral andorrà, i per tant, a l'urgellenc.

«Moltes de les persones que s'inscriuen a l'oficina de treball de la Seu d'Urgell són persones que treballaven a Andorra, fet que això comporta una complicació en la gestió de la crisi a casa nostra i que cal afrontar-ho», va matisar l'alcalde de la Seu d'Urgell.

Conveni / En aquest sentit, Batalla va proposar que una de les solucions passaria per que les empreses andorranes tinguessin la possibilitat d'anunciar les seves ofertes de treball al Servei d'Ocupació de Catalunya o que existís un conveni que permetés que els ciutadans de la Seu i la comarca poguessin ser els primers ha poder optar a una feina a Andorra, així que aquest país veí obrís la quota de treballadors estrangers.

Al respecte, Batalla també va explicar que sobre aquestes possibles solucions l'Ajuntament de la seu d'Urgell n'ha parlat amb la Generalitat de Catalunya i, de manera no oficial, amb el Govern d'Andorra i, fins i tot, amb alguna entitat empresarial andorrana.

ELS PRIMERS VEÏNS / «Valdria la pena buscar una fórmula que ens permetés ser pràctics en aquest sentit, i en el moment que l'economia es vagi recuperant i sorgeixen noves possibilitats de treball, els primers veïns d'Andorra, que són els urgellencs, també poguessin sortir-se'n beneficiats», va subratllar l'alcalde pirinenc als micròfons de la ràdio pública andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT