PUBLICITAT

La millora de l'accés per la RN20 començarà el gener vinent

  • Les obres de la carretera tindran una durada de dos anys
EL PERIÒDIC
PARÍS

Periodic
Frédéric Cuvillier i Jordi Alcobé, ahir a París Foto: SFG

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, es va reunir ahir a París amb el ministre encarregat dels Transports, del Mar i de la Pesca de la República francesa, Frédéric Cuvillier. Durant la trobada, el ministre Alcobé va tractar de la situació de les comunicacions entre França i Andorra i en particular de l'accés per la carretera RN20. El ministre va valorar de manera positiva l'acord entre el Consell General de l'Ariège i l'Estat francès pel que fa a la represa de les obres relatives al desviament d'Ax les Thermes, segons un comunicat del Govern.

El ministre encarregat dels Transports, del Mar i de la Pesca va informar que les obres a la RN20 s'iniciaran al mes de gener del 2014 i tindran una durada de dos anys. En aquest sentit, Cuvillier va informar que es desplaçarà a Ax les Thermes durant el segon semestre de l'any per fer una reunió de treball amb el Consell General de l'Ariège i aprofitarà aquest desplaçament per fer una visita a Andorra.

El ministre d'Economia i Territori va fer un balanç de la temporada d'hivern 2012-2013 i va demanar a la part francesa una millora de les instal·lacions antiallaus per evitar que en un futur es puguin reproduir els tancaments d'accés entre França i Andorra. Els ministres van expressar la voluntat de reforçar la cooperació i el diàleg de cara a les futures temporades.

Alcobé també va informar que el Principat d'Andorra organitzarà el 24è Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal el febrer de l'any que ve. En aquest sentit, el ministre d'Economia i Territori va convidar Cuvillier a participar a la sessió de ministres responsables en matèria de viabilitat hivernal organitzada en el marc d'aquest congrés el qual ha acceptat la invitació.

A la reunió també van assistir, per part francesa, el conseller encarregat de les relacions europees i internacionals, Philippe Dumont; el conseller d'infraestructures de transport, Olivier Rolin; i el director d'infraestructures de transports de la Direcció General d'Infraestructures de Transport del ministeri, Christophe Saintillan.

El tancament aquest hivern de la RN20 ha estat motiu de polèmica, fins el punt que el president d'Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va afirmar que el tancament de l'accés per la RN20 a Andorra busca afavorir a l'estació d'Ax-les-Thermes en detriment del Pas de la Casa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT