PUBLICITAT

Ordino seguirà obrint el CEO els diumenges d'hivern

  • El comú encarrega un estudi per reduir la despesa energètica
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
L'entrada del Centre Esportiu d'Ordino Foto: ÀLEX LARA

Tot i la polèmica viscuda sobretot durant el període electoral sobre el tancament del Centre Esportiu d'Ordino (CEO) els diumenges i festius, el comú manté la voluntat d'obrir únicament els diumenges d'hivern a la tarda «sempre i quan es faci una bona col·laboració amb els Serradells o altres centres esportius». Aquesta és la intenció manifestada pel conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, que va afirmar que després de fer la valoració de l'obertura durant aquest període «em mantinc».

La corporació ordinenca va decidir a l'inici del mandat tancar el centre esportiu els diumenges i festius per una qüestió de «rendibilitat», va exposar Gabriel. D'una banda, calia reduir el dèficit de la instal·lació i de l'altra la freqüentació de la infraestructura no compensava la despesa energètica ni de personal que es derivava de l'obertura aquests dies. Aquest hivern, però, amb l'acord de col·laboració amb els Serradells es va optar per obrir el CEO els diumenges i festius de 15 a 20 hores i que els seus socis poguessin gaudir de les instal·lacions de la capital al matí. Amb aquest tancament, va indicar Bartumeu, es va calcular un estalvi de 35.000 o 40.000 euros i finalment s'ha reduït la despesa en 50.000 euros en un any. Tot i que el conseller reconeix que l'aposta «va ser molt atrevida» i «va haver-hi polèmica», al final «és una bona solució».

Després de tornar a tancar els diumenges des d'aquest 1 de maig, «el comú entén que si fa molt fred, no es pot fer activitat a l'exterior» i per això es veu amb bons ulls l'obertura del CEO de l'1 de gener al 30 d'abril els diumenges de 15 a 20 hores.

Aquesta serà, en principi, la fórmula que es mantindrà «però de forma puntual i a l'hivern», va reiterar el responsable d'Esports. «La resta de l'any, obrir els diumenges no té cap sentit».

Estudi energètic / Un altre dels reptes que afronta el CEO és la seva millora energètica. «És un centre de fa 15 anys», va recordar Bartumeu. Per això, el comú ha encarregat un estudi energètic i arquitectònic que determini les actuacions que s'hi poden fer i la inversió necessària per veure si fent les millores en un termini de cinc a deu anys i mantenint el nombre de socis –que ha passat de 1.200 a 1.400 en el darrer any– és viable.

De moment, només per l'increment del preu de l'energia la corporació ordinenca considera que valdrà la pena invertir en el centre per evitar una major despesa. L'aspecte principal que cal millorar és la conservació de l'aire calent. «Entenem que la piscina de 25 metres té una alçada desproporcionada», va assenyalar el conseller d'Esports, i per això es plantegen posar una planxa de separació que divideixi en dues àrees l'habitacle de la piscina. També s'escapa escalfor per la façana de vidre i en regenerar l'aire fred en aire calent. A més, es busquen solucions per mantenir la temperatura de la piscina ja sigui reduint el fons o cobrint-la, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT