PUBLICITAT

Or de Sanza i bronze per al vòlei platja per tancar els Jocs

  • Andorra acaba 8a en el medaller, amb 6 metalls, dos d'ells d'or
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

Periodic
El medaller final. A la galeria, Da Silva i Folguera, amb la demalla de bronze més lluitada. Infogràfia: EL PERIÒDIC // Foto: ALBERT MARTIN / VTR7

Els Jocs dels Petits Estats d'Europa disputats a Luxemburg van finalitzar dissabte al vespre amb Andorra sumant les dues últimes medalles just en aquesta darrera jornada, un or en atletisme (10.000 metres, Marcos Sanza) i un bronze (vòlei platja masculí, amb Xavi Folguera i Geni Da Silva), que significaven un total de 6 metalls, en un dels resultats més pobres d'Andorra en aquesta cita olímpica, tot i portar una delegació molt curta, amb 38 esportistes. Andorra ha estat 8a en el caseller de medalles, amb les aconseguides per Sanza (or en 10.000 i bronze en 5.000), Dani Garcia (or en judo), Laura Sallés (plata en judo), vòlei platja masculí amb Da Silva i Folguera (bronze), i Pep Sansa (bronze en 3.000 obstacles).

ATLETISME - 2a medalla per a Sanza: Or en 10.000

Després d'assolir el bronze en els 5.000 metres, dissabte en els 10.000 novament Marcos Sanza va pujar al podi, però en aquesta ocasió a l'esgraó més alt. L'atleta va fer un crono de 30min 17s, per davant del luxemburguès Pol Mellin (30min 26s), i de l'islandès Kari Steinn Karlsson (30min 41s). En aquesta cursa, important va ser la participació de Toni Bernadó, tot i que en aquesta ocasió es va quedar sense premi, sent quart el veterà corredor amb 31min 15s.

VÒLEI - El premi a uns Jocs molt treballats

La parella formada per Xavi Folguera i Geni Da Silva va assolir el bronze dissabte, en el que va ser la medalla més treballada. Els andorrans van patir un fort contratemps en el segon partit d'aquesta cita, quan Da Silva es va trencar el bessó. La il·lusió de la parella era tan gran, que finalment van lluitar sense miraments per intentar aconseguir la medalla, encara que fos la de bronze. Així, Da Silva va respondre a l'exigència de jugar minvat de forces, i Folguera es va desdoblar en el que ha acabat sent una veritable lluita d'equip per arribar a l'èxit. Així, dissabte contra Luxemburg van sumar la victòria per 0-2, amb parcials de 10-21 i 12-21. Ben Angelsberg i Djamel Belhaouci van veure com el tren andorrà els hi passava per sobre.

BÀSQUET - La selecció eludeix l'última plaça

La selecció de bàsquet va viatjar a Luxemburg fa una setmana amb la intenció de sumar una medalla, però després dels primers partits, tots amb derrotes, es va veure que seria molt difícil igualar el resultat de Xipre, al 2009. Així, en l'última jornada de dissabte, a Luxemburg, San Marino era l'últim escoll per evitar l'última posició. Així, l'equip de David Eudal va aconseguir una victòria còmoda, per 85-51, amb Cinto Gabriel amb 20 punts i 10 rebots. D'aquesta manera, Andorra acabava 5a en la classificació d'un esport que viu un moment dolç al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT