PUBLICITAT

La Cambra rebaixa les multes de la llei de la competència

  • Calvo anunia que el futur text redueix les multes per adequar-se a Andorra
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Calvo presenta les esmenes a la proposició de llei del comerç. Foto: ÀLEX LARA

La consellera general demòcrata, Silvia Calvo, va explicar ahir en sortir de la Comissió legislativa de Comerç, que «amb el suport de tots els grups, hem decidit rebaixar les sancions sobre el volum de negoci que conté el projecte de llei de la competència efectiva i la protecció del consumidor, que estaven indexades a nivells europeus». I va precisar que «concretament, les sancions del 10% sobre el volum de negoci passen al 7%, i les del 5% al 3%». Calvo va explicar que la mesura «respon a la inquietud que ens van manifestar els empresaris que veuen la indexació massa elevada per a Andorra».

El treball de camp que han fet els consellers i conselleres des que el Govern els va presentar el text el passat mes de març, també quedarà reflectit en altres esmenes al projecte de llei. I és que els empresaris i altres col·lectius que han de vetllar pel bon funcionament de la llei, també demanen més diligència a l'hora de desenvolupar els reglaments necessaris a l'aplicació. «Entre els suggeriments que hem recollit, hi ha la petició de que es desenvolupin ràpidament els reglaments, perquè sovint es troben que han d'aplicar una llei sense tenir les eines per fer-ho», va argumentar Calvo. «Per això» –va afegir la consellera– «hem inclòs al text que els reglaments es facin en un màxim de sis mesos i que els fulls de reclamació estiguin a punt com a màxim un mes després d'haver-se aprovat la llei».

La llei del comerç en paral·lel / Calvo va recordar que els grups parlamentaris han treballat en paral·lel la proposició de llei del comerç presentada pel grup socialdemòcrata i el projecte de llei de la competència efectiva i de protecció del consumidor en paral·lel, perquè ambdues propostes s'encavalcaven.

Calvo va recordar que «alguns aspectes del projecte de llei de protecció del consumidor han estat suspesos de la proposició de llei del comerç, perquè eren iguals» i va explicar que «si la primera és una llei paraigües, la segona pensem que ha d'incloure especificitats més sectorials». Totes dues lleis seran sotmeses a l'aprovació de la Cambra el proper 13 de juny. Calvo també es va felicitar del resultat de la negociació entre els grups parlamentaris per tancar el text definitiu de totes dues lleis. «Estem contents perquè la majoria de les esmenes que hem fet al text de comerç es van acceptar per unanimitat o amb el suport d'un dels dos grups de l'oposició, i les que hem fet al text de competència igual».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT