PUBLICITAT

Robades les restes de dinosaure trobades a Coll de Nargó

  • Els científics preveien emportar-se l'esquelet del vertebrat ahir
  • El conseller socialista reitera que el sector no pot perdre competitivitat
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels paleontòlegs assenyala una de les vèrtebres trobades Foto: ACN

El passat dilluns l'Institut Català de Paleontologia (ICP) va iniciar la campanya d'excavacions a Coll de Nargó (Alt Urgell) on s'havia trobat un esquelet d'un petit vertebrat, i si es confirmava que les restes eren d'un embrió de dinosaure, serien les primeres trobades a Europa. Ahir al matí quan els membres del departament de recerca del Mesozoic i del departament de Faunes del Neogen i Quaternari de l'ICP van arribar al jaciment del Cretaci per tal d'emportar-se l'esquelet a Barcelona per estudiar-lo, aquest ja no hi era.

Segons fons properes al cas, l'esquelet hauria estat robat durant la nit de dijous a divendres, aprofitant que els científics esperaven que el ciment expansiu fes el seu efecte per endur- se'l. Els Mossos d'Esquadra van personar-se ahir al matí al lloc dels fets quan van rebre la denúncia del furt per tal d'iniciar la investigació. No van voler parlar de possibles culpables del robatori, però podria tractar-se d'un cas de disputes veïnals

LES RESTES / L'esquelet robat podria ser una cria d'uns 40 centímetres com a màxim que, d'adulta, podria haver superat 10 metres de llargada i 3 metres d'alçada. Segons les primeres hipòtesi, les restes robades a Coll de Nargó corresponien a un petit esquelet de fa més de 65 milions d'anys, d'identitat desconeguda. Els experts creien que podrien correspondre a una cria de dinosaure o un depredador que venia a menjar-se els ous que havien deixat els dinosaures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT