Geni i Folguera superen el penúltim escoll cap a la medalla de bronze

• Avui se la juguen amb Luxemburg H Les noies, cinquenes i Guy Díaz, lluny del podi en BTT
LUXEMBURG

No hi ha trencament muscular al bessó que pugui impedir a Geni da Silva i a Xavier Folguera lluitar contra vent i marea pel podi. Tots dos van superar ahir el penúltim escoll per guanyar el bronze i avui es disputen a la una del migdia el tercer calaix del podi contra Luxemburg. La jornada es va completar amb una derrota de l'equip de noies també de vòlei platja, que va perdre i acaba sisena, amb un quart lloc de Pol Arias en els 1.500 lliures de natació i un setè lloc de Guy Díaz en BTT, lluny d'un podi que es veia factible. Així doncs, Andorra continua amb quatre medalles a falta d'una jornada de competició als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg: els bronzes dels atletes Pep Sansa i Marcos Sanza, i la plata i l'or dels judoques Laura Sallés i Dani Garcia, respectivament.

Vòlei platja - Triomf contra Mònaco per la via ràpida (2-0)

Geni da Silva i Xavi Folguera no van tenir problemes per superar Mònaco i optar així per la tercera plaça del podi, que es jugarà avui davant el combinat amfitrió, Luxemburg, a les 13.00 hores.

El bessó de Geni està responent malgrat estar trencat i la parella andorrana, amb percentatges similars per als dos que delaten que el joc va ser repartit –13 punts cadascú– i la victòria tan treballada com ràpida: 34 minuts que van necessitar per vèncer 21-17 i 21-14.

La superioritat tricolor va ser evident als dos sets. Geni i Folguera es van posar per davant en els primers punts, a l'equador de casa set tenien marges prou grans (14-8 al primer i 14-7 al segon) i això els va permetre tenir un plàcid final en els dos sets.

De la seva banda les Laures no van poder, també amb Mònaco, en la lluita pel cinquè lloc. Garcia i González van rebre un correctiu en el primer set (4-21) i en el segon van lluitar fins el final per acabar 23-25.

BTT - Díaz, setè, acaba a dos minuts i mig del podi

Guy Díaz veia factible lluitar pel podi en BTT, però la caiguda de dijous en la prova de ruta per equips i el poc temps de recuperacióva poder passar certa factura i finalment es va haver de conformar amb la setena posició de 26 corredors, a 2 minuts 30 segons del tercer classificat.

Natació - Arias, a un segon del podi, rècord i mínima

Pol Arias es va quedar a un segon de tot en els 10.000 lliures. Va fer un temps de 16min 37,24s i es va quedar a un segon d'aconseguir millor marca personal i rècord d'Andorra i de fer la mínima per als Mundials. A més va ser quart, tot i que molt lluny –a quinze segons– del podi.

TIR DE PRECISIÓ - Sánchez, eliminat en la classificatòria

Per acabar la jornada d'ahir Isidoro Sánchez es va quedar a només un punt d'accedir a la final en tir de pistola d'aire comprimit. L'andorrà va ser novè de deu amb 542 punts després de sis sèries d'una classificatòria que superaven els vuit primers.

AVUI  - Tres opcions de medalla per acabar

En l'últim dia dels Jocs, Andorra opta al metall masculí de vòlei platja com també Sanza i Bernadó en els 10.000 d'atletisme (14.55 h). El combinat de bàsquet opta al setè lloc davant San Marino (11.15 h).