PUBLICITAT

Sense opcions en el bàsquet, però esperança en el vòlei

  • La gimnasta Chloe Baltenneck, amb 13 anys, es queda prop de la medalla en sol
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

31052013 gimnastica
La jove gimnasta Chloe Baltenneck, ahir a Luxemburg.. Foto: VTR7

Dia fosc amb detalls per l’esperança als Jocs dels Petits Estats. Els esports d’equip van donar una de bona i una de dolenta. La bona en van ser dos, amb les victòries dels dos equips de vòlei platja, i la dolenta la derrota del bàsquet que obliga a la selecció a lluitar demà per no acabar última en la classificació. Així mateix, mentre el vòlei masculí permet somiar encara amb el bronze, en gimnàstica artística es va veure futur, i molt interessant, en el debut de Chloe Baltenneck, que va fer tres proves molt dignes, i en sol va estar a molt poc de la tercera posició.

BÀSQUET - Derrota amb Islàndia i ara a no ser últims

La selecció de bàsquet no va poder aconseguir mantenir vives les opcions de lluitar per les medalles, i ahir en el tercer partit abans de la jornada de descans d’avui, va caure derrotada contra Islàndia en un duel en què els homes de David Eudal van ser superiors en els dos primers quarts, però que a partir del tercer no van saber mantenir la garra en defensa per sumar la victòria. 72-67 va ser el resultat final d’un partit en què el problema va ser, segons Eudal, que l’equip es va descentrar en el tercer quart. «No hem estat fins en defensa i ho hem pagat», va dir el seleccionador, que va admetre que el problema va ser de l’equip, i no de factors externs: «Hem perdut nosaltres».
I això que, de factors externs n’hi va haver. En el segon quart, quan Andorra guanyava de set en el marcador, una errada en la taula va provocar que de sobte el resultat es canviés, amb un avantatge de només tres punts per als andorrans. Això va indignar la banqueta tricolor, i l’equip ho va notar amb certs problemes de concentració. Finalment, al descans, es van restablir els quatre punts que per error havien volat cap al costat islandès, però tot plegat va afectar l’equip. La selecció juga dissabte l’últim partit, contra San Marino, en una jornada en què estarà en joc no quedar últims.
Ahir, el millor andorrà va ser Xavi Galera, amb 19 punts, seguit per Rafa Casals amb 16 i Dani Marín amb 11. Per part islandesa, va ser Steinarsson el botxí dels andorrans, no pels seus 17 punts, sinó pels seus triples en moments decisius que van desbaratar la moral dels homes de David Eudal.

VÒLEI - Històrica victòria de la parella femenina

Geni Da Silva va respondre, tot i la seva lesió, i Xavi Folguera el va acompanyar en la primera victòria d’Andorra contra Islàndia (2-0), però especialment emotiu va ser el triomf de la parella femenina, Laura Garcia i Laura Gonzalez, que era la primera que aconsegueix el vòlei femení, tant en equips com en platja, en uns Jocs dels Petits Estats. El triomf contra Islàndia (2-0), es va assolir patint especialment en un primer set en què les andorranes van dominar, però que en el tram final van veure una mica costa amunt. Al final, 25-23 en el set, després d’anar vencent 9-14 a les islandeses Lilja Jonsdottir, i Lauf Sigmundsdottir. En el segon parcial, la cosa va anar més rodada, amb una victòria per 21-10 que significa que Andorra fes història en aquesta disciplina. Amb tot, les opcions de medalles no existeixen, i la parella de les Laures haurà de lluitar avui per la 5a posició contra l’equip de Mònaco. «Tant una 5a com una 6a posició ja seran un gran resultat», va dir ahir el tècnic Miki Ripoll, molt satisfet per la feina de González i Garcia.
Però molt bona va ser també l’actuació de Da Silva i Folguera contra els islandesos: 21-14 i 21-10 per seguir vius en les opcions de medalla. Per això, hauran de guanyar els dos partits que resten, avui contra Mònaco i demà contra Luxemburg. El bessó trencat de Da Silva va respondre, i Folguera es va desdoblar per cobrir el seu company tant en defensa, com sobretot en atac. Da Silva té unes ganes enormes d’aconseguir una medalla en aquesta cita olímpica, i és per això que el seu potencial físic, que és molt gran, és ara, amb un trencament muscular, quan està donant el màxim.

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA - Baltenneck meravella en els tres aparells

Amb 13 anys, la júnior i més jove esportista d’aquests Jocs, Chloe Baltenneck, va acabar quarta en l’exercici de sol, amb una puntuació d’11,850, quan el bronze de la luxemburguesa Aline Bernar va estar en 12,050. Va ser la primera júnior. Així, en barra va acabar 5a i 3a júnior, mentre que en paral·leles va acabar 6a i 4a de la seva categoria. És, clarament, una aposta de futur.

LA JORNADA D’AVUI - Diaz en el btt i Pol Arias en el 1.500

La jornada d’avui es presenta amb l’opció de medalla més clara en el ciclista Guy Diaz, que disputa la prova de btt a partir de les 17.30h. Així mateix, en natació es competeix per última vegada per a la delegació andorrana, i serà en la prova dels 1.500 metres amb Pol Arias. La cita és important per al nedador, perquè buscarà superar el seu millor temps, 16min 36s, que és a més el temps exigit com a mínima per a ser als Campionats del Món de Barcelona, i també suposaria batre el rècord d’Andorra. També competeix Isidoro Sánchez en pistola de precisió, a les 14.00h. El vòlei tindrà, a més les cites dels dos equips contra Mònaco, el femení a les 13.00h, i el masculí a les 18.00h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



31052013 gimnastica

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT