PUBLICITAT

Puig entra a la presó per falsificació de signatures i malversació de fons

  • Tant ell com el seu advocat es neguen a col·laborar en la declaració matinal a la Batllia
  • La batlle ordena el seu ingrés a la Comella per risc de fuga en condició de preventiu
IVÁN MOURE / JOAN RAMÓN BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Emili Puig, en una roda de premsa poc després que acabés la temporada 2010-2011, al juny de fa dos anys a la seu del club tricolor Foto: ÀLEX LARA

Superats dos quarts de dues de la tarda d'ahir, Emili Puig va ingressar a presó acusat de dos delictes majors. L'encara gerent del Futbol Club Andorra va entrar a la Comella per risc de fuga en règim preventiu i després de negar-se, tant ell com el seu advocat, Josep Antoni Silvestre, a col·laborar en la declaració matinal a la Batllia.

Les causes que presumptament apunten cap a Puig són dues. D'una banda hi ha una denúncia feta a títol personal pel president del club tricolor, François Moliné, contra una persona «x» per trobar uns documents amb una signatura falsificada que, segons fonts d'aquest rotatiu no tenen cap relació amb diners. Segons les investigacions, Puig presumptament hauria estat l'autor de dita falsificació que, de fet, va accelerar el procés perquè el gerent de l'Andorra fos detingut i posat en mans de la justícia durant dimecres. El president no va negar ni va ratificar aquesta informació: «Això és secret de sumari i ahir mateix em van trucar per recordar-m'ho», va assegurar visiblement preocupat perquè està sent el centre d'atenció en tota la polèmica de l'afer FC Andorra.

De l'altra banda hi ha una causa penal afegida contra ell que procedeix del Govern, per la qual se l'acusa d'una presumpta malversació de fons públics, falsejament de comptes i deslleialtat en l'administració dels diners del club que han deixat un deute econòmic greu, però que encara està per determinar. En situacions com aquesta, la justícia mai no actua si no hi ha un mínim de proves contrastades tot i que tampoc no són prou concloents com per acusar Puig de res; per això és a la Comella de manera temporal fins que s'acabin d'aclarir els fets.

El que està clar és que el gerent de l'Andorra, que ara està suspès de feina i sou, tenia llibertat total per fer i desfer en els comptes del club. Falten papers per tot arreu, però quan el Govern va iniciar l'auditoria no va trigar en trobar presumptes irregularitats –la duplicitat dels contractes, els deutes amb els distribuïdors o les irregularitats relacionades amb les cotitzacions a la CASS, entre d'altres coses– i tot i que haurà de ser la directiva qui hagi d'assumir la responsabilitat en els deutes del club, era Puig qui movia els fil i feia totes les gestions com l'únic assalariat de l'entitat que presideix Moliné.

ELS COMPTES, EN MANS DE NINGÚ / Amb Puig suspès de feina i sou, i a la presó, ara mateix no hi ha cap figura a la junta que tingui accés als comptes del club. Ni tan sols el propi Moliné: «Si jo ho demano sí que podria tenir accés a tot, però de moment no ho he fet», va admetre el màxim mandatari. «Per això desconec les xifres del deute», va afegir, tot i que això està pendent de l'informe derivat de l'auditoria que ha fet el Govern i que acabarà d'aclarir quin és el forat econòmic real del club amb més solera del Principat, ara mateix en un enorme perill de desaparició.

CRONOLOGIA DELS FETS / Les dues denúncies van ser suficients perquè Puig fos arrestat dimecres cap a la una del migdia al carrer Prat de la Creu i després de reunir-se amb el seu advocat, segons fonts consultades. Quan la Policia el va detenir el seu advocat va demanar la llibertat del seu client i a partir de llavors la batlle tenia 72 hores per decidir si ingressava o no a la presó. Va dormir a un calabós de les dependències policials i ahir al matí va ser citat a la batllia per declarar. Puig es va negar a parlar i el seu advocat –que ahir va declinar fer declaracions– va posar molts impediments, probablement per guanyar temps i allargar el procediment.

DIFÍCIL QUE TINGUI LA CONDICIONAL / Va ser llavors quan la batlle, vista la falta de col·laboració, va decidir l'ingrés en règim preventiu a presó. Ara per ara la llibertat condicional no es contempla pel risc de fuga que ha considerat la batlle que existeix i per tant Puig pot estar en règim penitenciari fins un màxim d'un any i quatre mesos, ja que per les dues causes es poden demanar quatre pròrrogues de quatre mesos abans de celebrar-se el judici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT