PUBLICITAT

Malson a Tailàndia per dues bales oblidades a la motxilla

  • Detingut un andorrà a l'aeroport per portar dues municions de rifle de quan va anar a la caça de l'isard
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Control de passatgers a l'aeroport de Bangkok Foto: EL PERIÒDIC

L'atzar juga a vegades males passades. O millor dit la mala sort. És el cas d'un ciutadà andorrà veí d'Ordino que va ser detingut a Tailàndia acusat de portar munició. Sembla un guió clàssic de pel·lícula, però per al protagonista d'aquesta història és un malson on el principal objectiu és demostrar a les autoritats tailandeses la seva innocència. La culpa de tot són dues bales de rifle que la policia d'aquell país va trobar a la seva motxilla en un vol intern, acompanyat per la seva parella.

Els fets van tenir lloc a l'aeroport, concretament la setmana passada, on en el control rutinari a l'entrada els agents de la policia van descobrir els dos objectes de metall. Bales de rifle. Poca broma, ja que es tracta d'un arma de gran calibre. I les dues bales van servir a la policia per procedir a l'interrogatori i a la detenció immediata.

A la motxilla / I com dèiem la mala sort ha jugat una mala passada a aquest ordinenc, aficionat a la caça per a més senyes. En una de les motxilles s'hi havien quedat oblidades dues bales de rifle, un descuit fatal de la passada Setmana de caça de l'isard, fàcil d'entendre per a tothom però difícil d'explicar a uns agents de l'ordre que segurament no saben ubicar Andorra en el mapa.

La reacció immediata va ser l'interrogatori i considerar el port d'aquests bales com un presumpte acte contra la seguretat nacional. Seguidament va ser ingressat a la presó i incomunicat. Actualment, després de les intenses gestions de la seva companya que va posar-se en contacte amb advocats i amb les autoritats andorranes –que estan donant assistència consolar–, l'home es troba en llibertat sota fiança i no pot sortir del país, ja que se li ha retirat el passaport a l'espera de que se celebri el judici perquè s'aclareixi aquest terrible malentés. El fet de que estigui en llibertat fa albergar esperances d'un bon final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT