PUBLICITAT

Errades, però el mal ja està fet

  • L'espanyol Óscar Sánchez va estar dos anys a la presó acusat de ser un mafiós uruguaià
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Els problemes de terrorisme a Tailàndia es circumscriuen pràcticament a les tres províncies meridionals frontereres amb Malàisia: Yala, Pattani i Narathiwat. Regularment es vénenescoltant assassinats, motins i altres fets per part de la població local com de la policia tailandesa.

Tailàndia té una habilitat especial per maquillar-se i no aparèixer entre els països amb seriosos problemes de terrorisme, en un intent de no espantar a la industria del turisme, però té un seriós problema de terrorisme, principalment, des del 2004.

L'islam radical a Tailàndia considera enemic al budisme. La batalla es lliura al sud de Tailàndia i ha costat la vida a milers de persones des de l'any 2004. L'ONG Human Rights Watch assegura que en menys de quatre anys els separatistes musulmans han comès al sud de Tailàndia més de 4.000 atacs contra civils i 800 més contra l'Exèrcit.

El cas d'aquest ciutadà ordinen és atípic però no és inusual. De fet, són moltes les persones que han patit la mala experiència de ser confosos amb terroristes, mafiosos o delinqüents. El cas més espectacular és el d'Óscar Sánchez, un treballador espanyol que la justícia italiana va absoldre després de condemnar-lo per narcotràfic al confondre'l amb un mafiós uruguaià, va tornar a Espanya on va assegurar haver viscut un «infern» durant els dos anys que va passar a la presó. Després de ser condemnat el 2010 a 14 anys de presó per narcotràfic, Sánchez va iniciar un llarg recurs, i va passar 626 dies en una presó italiana perquè mentre va durar el procés de recurs va estar complint condemna.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT