PUBLICITAT

FEDA analitzarà el consum intern per optimitzar la compra d'energia

  • La mesura permetrà a la parapública importar electricitat a millor preu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
David Astrié, ahir. Foto: ANA / N. M.

Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) està desenvolupant un projecte pilot per implantar una xarxa intel·ligent d'electricitat que permeti una millor gestió de l'energia. El cap de projectes estratègics de FEDA, David Astrié, va explicar ahir que «d'aquesta manera es podrà fer una millor gestió de la producció d'energia i també es podran adaptar les tarifes al tipus de consum que faci cada client». El projecte s'emmarca en la voluntat d'Andorra de convertir-se en smart country, tal com va recordar Astrié en el Simpòsi Internacional de Màrqueting d'Andorra que es va celebrar ahir al Centre de Congressos de la capital. El Simposi va recollir diferents ponències sobre projectes relacionats amb l'aplicació de les noves tecnologies, sobretot en relació amb els telèfons mòbils. Representants de les empreses públiques, FEDA i Andorra Telecom van presentar alguns projectes relacionats en el desenvolupament d'una smart country. FEDA està desenvolupant ja una prova pilot per implantar una xarxa intel·ligent d'energia. Astrié va explicar que «la prova té per objectiu una millor gestió de l'energia produïda de manera que s'integrin tots els llocs de producció que no formen part d'una gran central en una xarxa». A més, s'han instal·lat comptadors en diversos edificis del país per controlar el consum energètic, tenint en compte el volum i els horaris. La idea és obtenir aquestes dades per analitzar-les i donar pas a la segona fase de la prova pilot que es farà l'any que ve i que consistirà en aplicar unes tarifes adaptades al consum analitzat.

Un cop es pugui posar en marxa el projecte, aquest tindrà un efecte directe en el consumidor perquè podrà veure rebaixada la seva factura, cosa que també serà positiva per a FEDA perquè, al seu torn, podrà adaptar la compra d'energia a l'exterior en els horaris que ho necessiti.

D'altra banda, el responsable de relacions amb els clients i màrqueting d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, va recordar la intenció de disposar d'una xarxa wifi oberta per poder accedir a aplicacions per al comerç a finals d'any. Una de les aplicacions llançarà l'operador nacional i el Govern és la que recollirà un directori amb tots els comerços i establiments del país, i que oferirà també promocions i descomptes per a alguns d'ells. Pel que fa a la possibilitat que a Andorra s'integri els mecanismes de pagament amb telèfon mòbil, Casadevall va dir que «des de la parapública no s'ha de liderar el projecte, sinó que ho han d'impulsar les entitats bancàries».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT