Bronze de Sansa en 3.000 obstacles i Ramírez, mínima mundialista en 50

• En ciclisme, una caiguda a 700 metres de meta deixa sense opcions de medalla l'equip nacional
LUXEMBURG

L'equip nacional, amb Albós, Pintado, Diaz i Afonso, ahir abans de la sortida FAC

Pep Sansa va aconseguir ahir la quarta medalla per a la delegació andorrana en els Jocs dels Petits Estats de Luxemburg, gràcies a la seva carrera en els 3.000 metres obstacles, la seva especialitat. Entre les notícies del dia va destacar també la natació, on ahir es van assolir altres cinc millors marques personals, però on sobretot va destacar la mínima per al Campionat del Món de Barcelona d'aquest estiu, que va fer Mònica Ramírez en els 50 lliures, on amb tot va ser 5a. La creu del dia va arribar del ciclisme, on l'equip nacional es va veure involucrat en una caiguda a 700 metres del final, i les opcion de metall es van esvair després de lluitar durant tota la jornada.

Sansa va sumar una nova medalla en una jornada en què les ombres van continuar sobre la delegació andorrana, que no aconsegueix sumar-ne més a només tres jornades de la finalització dels Jocs. El corredor andorrà va fer un temps de 9min 27s, a només sis segons de la plata, que va acabar en el coll del luxemburguès Pascal Groben. El vencedor de la cursa va ser Zouhair Ouerdi (Mónaco) amb un crono de 9min 18s. Així mateix, també va disputar aquesta cursa Carles Gómez, que va acabar 5è amb un temps de 10min 17s. Gómez no tenia prevista aquesta cursa, sinó els 1.500m que també es van disputar ahir, sense la seva presència.

En la resta de resultats del dia en atletisme, en els 200 tanques Estafania Sebastian no es va classificar per a les finals, amb un 26,03s, mentre que en la prova masculina, Mikel De Sa tampoc va assolir el bitllet finalista en les sèries classificatòries, amb un temps de 22,73s.

CINC MILLORS MARQUES I UNA MÍNIMA / Cap medalla va aconseguir la natació en la jornada d'ahir, i cap n'ha sumat en tots els Jocs, on nota especialment l'absència d'Hocine Haciane, sempre abonat als metalls i que una vegada abandonada la competició, deixa la FAN una mica òrfena. Amb tot, ahir es van sumar altres cinc millors marques personals, i la mínima per als Mundials de Barcelona de Mònica Ramírez en els 50 lliures. Ramírez va ser 5a en la final, amb 27,69s, amb triomf de la luxemburguesa Julie Meyner, amb 25.59s.

En els 50 lliures masculí, Pablo Feo va ser 7è amb 26,03s, tot i que va fer millor marca personal en les prèvies, amb 25,93s. Per altra part, en 200 lliures Pol Arias va acabar 6è amb 2min 01,21s, el que també era el seu rècord personal. En la mateixa distància, Mònica Ramírez va finalitzar 7a amb 2min 12,42s, també millor marca de l'andorrana. Així mateix, la jove Clàudia Palau, que es va classificar per a la final de 100 braça, va acabar 10a finalment amb un temps de 1min 21,66s i rècord personal.

‘MONTONERA' DECISIVA EN CICLISME / El ciclisme va viure ahir la cara amarga. A 700 metres del final, amb el uxemburguès escapat amb una minutada i el pilot lluitant en la recta de meta per les altres dues medalles, una caiguda en la frontal del grup va acabar amb més de 15 corredors en terra, entre els quals Guy Diaz, Miquel Afonso i Julio Pintado. Dels tres, el pitjor parat va ser Pintado, que va anar a l'hospital per confirmar que només tenia un fort cop a l'esquena. Afonso, amb rascades dels corredors que li van caure a sobre, i Diaz, amb l'ensurt al cos tot i caure a la gespa lateral, van arribar a meta amb la resta del grup.

La cursa, amb tot, va estar controlada pels andorrans, quan en la segona volta es van crear tres grups. Al davant, un de nou corredors amb Afonso i David Albós entre ells, però també quatre homes de Luxemburg. Al darrera, un segon grup amb Diaz i Pintado, i tallat un tercer pilot. Al capdavant, el luxemburguès Joel Zangerle va atacar, i llavors el grup de nou es va convertir en una ratonera amb tres compatriotes del fugat que van aturar l'escapada. Zangerle va agafar una minutada d'avantatge en un terreny totalment pla, i al darrera els tres grups es van unificar. Al final, en la lluita per les medalles, la batalla va acabar sent campal, amb mig pilot per terra per la ‘montonera' a 700 metres del final, i amb alguns damnificats. El podi el van completar Hans Burkhard (Liechtenstein) i Tom Thill (Luxemburg). En la classificació general, tot i que la resta va entrar amb el mateix crono que el segon, van entrar Albós (16è), Diaz (19è), Afonso (20è) i Pintado (26è). «Ha sigut una pena i fa molta ràbia perquè hem estat treballant molt dur per això, i els corredors han lluitat molt i molt bé durant molt temps per arribar aquí en les millors condicions, però el ciclisme ja sabem que a vegades és així», va dir Gerard Riart ahir.