PUBLICITAT

El River busca una victòria vital a Alacant per seguir somiant

  • Peñarroya recorda que si l'equip fa «les coses com les sabem fer, potser ens guanyen, però patiran»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya, examinant les estadístiques just després del segon partit de la final disputat al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Les ganes són les mateixes en la plantilla del River Andorra. La victòria és en l'única cosa que pensen, i estan «convençuts», segons el tècnic Joan Peñarroya, que un triomf a Alacant avui (21.00h, RTVA), és possible. «Hem de fer les coses com les sabem fer, i llavors potser Alacant ens podrà guanyar, però patirà».

El River arriba a aquest tercer partit de la sèrie de la final per l'ascens amb molts problemes: «Portem un final de temporada que no podem lluitar amb les mateixes condicions de la majoria. Tenim Dani lesionat, Anton que no ha fet ni un entrenament des del dia de Corunya, i quan dic ni un, és ni un, tenim al Justin Safford que des del cop al primer quart del primer partit de la final, tampoc no ha pogut entrenar...». Eren les paraules de l'entrenador just abans del viatge a Alacant. «Si amb els condicionats que hem tingut i amb la temporada que hem fet», hi va afegir, «la gent no està il·lusionada...», va dir respecte al sentiment de derrota creat en caure diumenge passat en el segon partit. «Hem tingut massa pedres al camí, però encara estem de ple en la lluita», i hi va insistir en la idea de que aquest equip «té el caràcter i el bàsquet per tenir la recompensa que s'ha guanyat tot l'any».

EL JOC AGRESSIU DEL LUCENTUM / Peñarroya va dir que sobre els àrbitres no opinava, però va recordar el que es va escoltar en la retransmissió televisiva del segon partit, en un temps mort a micròfon obert en la banqueta de Rubén Perelló: «Seguimos pegando, que dejarán de pitar». «Això», va dir l'entrenador del River, «és bàsquet en una situació de play-off», tot dient que els seus jugadors no tenen «aquest punt», i aclarir que tampoc no poden «anar a lluitar contra ells amb això, perquè són millors, però sí hem de millorar una miqueta».

DANI PÉREZ, DUBTE / De les paraules de Peñarroya es desprèn que la presència de Dani Pérez avui dependrà de les circumstàncies. Segons el tècnic, el base arriba «just»: «En aquests moments de la temporada, no estem en condicions de reservar res. Cada dia valorem si fem entrar el Dani. Si parléssim de reservar, Anton Maresch no hauria de jugar des de fa un mes. Veurem quan es dóna el partit per poder comptar amb Dani, però estem molt justos».

GALERA ARRIBA A ALACANT A LES 20.00 / Xavi Galera, després de jugar ahir contra Islàndia el tercer partit en tres dies amb la selecció, en els Jocs dels Petits Estats de Luxemburg, vola avui cap a Alacant, però segons el club andorrà arribarà a l'aeroport de l'Altet a les 20.00h, quan el matx comença a les 21.00h. És a dir, no tindrà temps d'escalfar.

MARC «ESTÀ FET UN ‘XAVALÍN'» / L'omnipresència de Marc Blanch, més a nivell estadístic que no pas de temps de joc, tot i sumar 23 minuts el primer duel, i 34 en el segon, és important per al River, i més segons està l'equip amb jugadors tan tocats. Peñarroya assumeix que cada jugador ha de donar el màxim en les seves funcions, «sense fer res que no hagi fet al llarg de la temporada perquè si no, ens equivocaríem», i Blanch és per ell una peça important. «Està fet un ‘xavalín'», va dir, tot afegint-hi: «Si hem de jugar 30 minuts, jugarem, i si han de ser 40, doncs 40».

FLIS: «GUANYAR ENS DONARIA VIDA» / Dimitry Flis va parlar també del matx d'avui i del de diumenge: «Guanyar divendres ens donaria vida». Així mateix, va destacar: «Els hem guanyat tres vegades i ells una a nosaltres». Per a Flis, no hi ha favorits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT