PUBLICITAT

Mesa, condemnat a una expulsió de cinc anys per reincident

  • El Batlle dóna la raó a la Policia que havia sol·licitat la mesura
J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Antoni Mesa en un judici el 2003. Foto: EL PERIÒDIC

El Vaquilla andorà, Antoni Mesa, detingut dimarts passat per la Policia va ser convidat ahir a abandonar el país per un període de cinc anys. El Batlle va donar així la raó a la Policia que li havia obert un expedient administratiu per tal d'expulsar-lo s després d'haver-lo detingut, no sense resistència per part seva. Dimarts al matí, la Policia el va detenir després que aquest protagonitzés un escàndol davant de la casa de la seva mare, a Grau Roig, i amenacés i oposés resistència a la Policia. Anava begut i només feia una setmana que havia quedat lliure de l'última condemna, que complia des de la seva detenció a la Seu d'Urgell el 2009 després d'haver-se fugat. Mesa al qual se li va retirar el passaport andorrà el 2011, protagonitzava així una nova aventura. Segons fonts properes al cas, Mesa va anar amb taxi fins a Grau Roig, a casa de la seva mare, amb la intenció de que l'acollissin, ja que feia una setmana que havia sortit en llibertat i «no tindria on anar». La família no li va obrir la porta, i Mesa, que anava begut, va començar a cridar i amenaçar els seus familiars. La Policia va ser alertada de l'escàndol i es va personar al lloc dels fets. Quan va arribar la patrulla, Mesa estava dins el taxi i no en volia sortir, va ser llavors quan va «insultar i amenaçar de mort els agents», i va oposar resistència quan van procedir a la seva detenció. No obstant això, la mesura d'expulsió que va dictar ahir el batlle li commuta la pena que deixa pendent a Andorra.

Reincident a totes / Antoni Mesa ha passat més temps a la presó que fora, i ja és una «vella glòria» de la Comella. L'encampadà va començar a delinquir abans dels 17 anys i als 22, quan es va separar de l'esposa, tot va anar cap a pitjor. Alcohòlic i drogoaddicte, el 2009 complia condemna a la presó per cinc delictes; destacaven causes per robatoris, tràfic de drogues i violació. Ja en règim de llibertat vigilada, va decidir abandonar el país. Tres setmanes després va ser detingut a la Seu d'Urgell per la Guàrdia Civil, i va estar empresonat a Madrid més d'un any. Després va tornar a ingressar a la presó andorrana, per ser jutjat per la fuga i el trencament de la condemna que estava complint. El 2011 el Govern li va retirar la nacionalitat andorrana.

A Mesa ja se l'havia extradit abans, quan en saber-se vinculat a un homicidi va escapolir-se i va acabar sent detingut a Portugal per furtar vehicles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT