PUBLICITAT

Puig, en mans de la justícia

  • L'encara gerent del club és arrestat al carrer al matí, passa la nit al calabós i avui declara a la Batllia
C. GARNICA / J. R. BAIGES / I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Puig, amb cara de desolació en la roda de premsa que va fer a l'abril del 2011 per anunciar la dimissió del llavors president del club, Ruben Ponce Foto: TONY LARA

Emili Puig ja està en mans de la justícia després de viure un dimecres que no oblidarà. Al matí, l'encara gerent del FC Andorra va ser arrestat al carrer, va estar tot el dia al calabós de l'edifici de les dependències policials i allà mateix va fer nit, segons fonts consultades per aquest rotatiu.

De fet ahir al tancament de l'edició, filtres de la Comella van assegurar que Puig no havia ingressat a la presó i que tampoc no se l'esperava i segons s'ha confirmat a EL PERIÒDIC D'ANDORRA, Puig haurà de declarar aquest matí a la Batllia.

La situació actual és evident. El Govern va començar a investigar el club tricolor arran de la famosa renúncia de Puig en una reunió a la Liga Nacional de Futbol Sala espanyola abans del play-off d'ascens, en la qual el gerent va dir que l'Andorra no tenia diners per ascendir a Primera Divisió en cas de guanyar-s'ho a la pista.

Va ser l'Executiu qui va ordenar fer una auditoria en la qual es van detectar irregularitats en els comptes, per la qual cosa va posar el cas en mans de la fiscalia. Ara ha estat la fiscalia qui ha corroborat les sospites hi ha passat la responsabilitat al batlle, qui ha ordenat la detenció a l'espera de la decisió d'avui.

LES POSSIBLES ACUSACIONS / Res més se sap de tot això. No se sap el motiu de l'arrest de Puig però en l'auditoria sí que es va detectar una duplicitat de contractes del gruix de jugadors de futbol sala i el defensa basc Javi Subiza –fitxat per la secció de futbol al febrer–, un engany a aquests per formalitzar la seva situació al país basat en la cotització de la CASS –cobraven en negre– i en els papers de residència –que no tenien–i un robatori de diners consistent en cobrar per avançat les mensualitats de febrer a juny –un import total de 12.500 euros– sense consultar-ho amb la directiva i amb deutes pendents amb el bar l'Estel·la –amb el qual hi havia un acord perquè allà dinessin i sopessin–, amb empreses de transport per desplaçar als equips i amb d'altres vinculades a la subministració d'aigües i material esportiu. Segons ha pogut saber aquest rotatiu hi ha un deute amb Joma que està entre 30.000 i 50.000 euros.

EL CLUB, AL LÍMIT DE LA DESAPARICIÓ / El fet de portar dues comptabilitats ja és delicte, com també ho és falsejar els comptes i en definitiva portar el club a la ruïna i al límit de la desaparició, malgrat ser una institució subvencionada pel Govern.

No s'ha trobat cap més irregularitat però el Govern tampoc no ha aportat informació nova sobre l'auditoria, per tant aquesta encara es deu estar fent. I no seria estrany trobar més irregularitats, ja que el deute es calcula en més de 300.000 euros i per tant a la caixa, que està buida, falten molts milers d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT